Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 477

İNANÇ HÜRRİYETİ,.

İnsanlar, inançlarında serbesttirler..Kendi hürriyetlerinin  sınırı başkalarının hürriyet sınırlarına tecavüz etmemek şartı ile, istedikleri şekilde yaşamlarını sürdürürler. Başkalarının hürriyetlerine zarar vermemek için ise toplum da “kanun” denilen kısıtlamalar konur. Bu kanunlar,..

İNANÇ  HÜRRİYETİ,.

İnsanlar, inançlarında serbesttirler..Kendi hürriyetlerinin  sınırı başkalarının hürriyet sınırlarına tecavüz etmemek şartı ile, istedikleri şekilde yaşamlarını sürdürürler. Başkalarının hürriyetlerine zarar vermemek için ise toplum da “kanun” denilen kısıtlamalar konur. Bu kanunlar, toplumların “anayasa” sı ile belirlenir.

Ve o toplum adına bu yasalar uygulanır.

Bu ise demokrasidir.

Bağımsızlıktır.

Hürriyettir.

Tüm bu serbestliği, kanunların, yasaların önünde çeşitli amaçlarla kullanabilmenin tek bir yolu vardır.

İnanç özğürlüğü’nü  din ile yönlendirebilmek. Dini bir takım davranışlarla, toplumlar, istenildiği şekilde yönetilebilinir. Hele bu  toplum, eğitimsiz, bilğisiz ise, bu yönetim başarısı daha yüksek olur.

Hangi davranış, toplumun zararına, bir kitlenin  yararına ise, o  toplum “günah” denilerek oyalandırılabilinir. Bu  günahların artarak çoğalması, o yönetilen toplumun zararına,bu günahların arkasına sığınanların ise inanılmaz çıkarlarına sebep olur.

Toplumları bu şekilde idare edenler, kendi çıkarlarına ters düşen davranışlar içinde olanları, ancak dini inançlarını kullanarak, tek kelime ile onlara ters düşenlere karşı kullandıkları tek bir kelime vardır. “GÜNAH”

Bu kişiler gene kendi çıkarları için kullandıkları “GÜNAH” ‘ ı kendileri asla yapmadıklarını , “GÜNAH” dan çok korktuklarını ifade ederek, çok daha büyük “GÜNAH” lar içerisinde olurlar.

İslamiyetin kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim de yüce rabbimiz aynen şöyle buyuruyor;

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla

Gördün mü, o hesap ve ceza gününü yalanlayanı! İşte o, yetimi itip kakan, yoksula yedirmeyi özendirmeyen kimsedir. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, Onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar. Ufacık bir yardıma bile engel olurlar.

Özgür bir yaşam için ,”GÜNAH” sız bir yaşam için tek çare, o toplumun eğitilmesi, bilğilendirilmesi gerekir.Başta bulunan idarecilerin de eğitilerek bilğilendirlmesi, “GÜNAH” ın ne olduğunu, yüce Rabbimizi kandırmaya çalışmadan,  kalben bilmeleri şartı ile,..

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL