SonDakika Okuma Sayısı: 79

İLK CEMRE HAVAYA DÜŞTÜ

Halk arasında sıcaklığın artması olarak bilinen ve ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla düştüğüne inanılan ilk cemre havaya düştü.Doğanın uyanışı, canlanması kabul edilen ve ilkbahar öncesi birer hafta arayla..

İLK CEMRE HAVAYA DÜŞTÜ

Halk arasında sıcaklığın artması olarak bilinen ve ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla düştüğüne inanılan ilk cemre havaya düştü.Doğanın uyanışı, canlanması kabul edilen ve ilkbahar öncesi birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılan ilk cemre bugün havaya düşüyor. Baharın müjdeleyicisi sayılan cemrenin düşmeye başlamasıyla Edirne’de de güneşli hava yüzünü gösterdi. Vatandaşlar güzel havanın tadını çıkarmak için park ve bahçelere akın etti. Kış ayının kısmet kurak geçtiği kentte havanın güzelliği olumlu karşılanırken, üreticiler ise bir yandan yağacak yağmurları beklemeye devam ediyor.

Halk arasındaki inanışa göre cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınır. İlk cemre 19-20 Şubat’ta havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat’ta suya ve üçüncü cemre 5-6 Mart’ta toprağa düşer. Cemreler birer hafta arayla düşerek ilkbaharın gelmesine neden olur. Her cemrenin düşüşüyle hava sıcaklığı artar, cemrelerin arasında ise sıcaklıkta küçük bir düşüş görülür. Böylece cemre, havanın aşağıdan değil de sanki yukarıdan aşağıya doğru ısındığını ifade eder.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL