Edirne Haberleri Meriç Haberleri Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 1.229

İBA’DAN UZUNKÖPRÜ VE MERİÇ’E BİR DİZİ ZİYARET

Uzunköprü restorasyon çalışmaları son hızla sürüyor   AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, geçen günlerde ilçe başkanları ile yaptığı toplantıdan sonra yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Uzunköprü ve Meriç’te..

İBA’DAN UZUNKÖPRÜ VE MERİÇ’E BİR DİZİ ZİYARET

Uzunköprü restorasyon çalışmaları son hızla sürüyor

 

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, geçen günlerde ilçe başkanları ile yaptığı toplantıdan sonra yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Uzunköprü ve Meriç’te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İl Başkanı İba ve beraberindeki heyet Uzunköprü ziyaretinde bulunurken devam eden projeleri inceledi, belge dağıtımı yaptı, gençlere spor tesisleriyle ilgili, yaşlılara da huzureviyle ilgili müjdeler verdi.

Başkan İba ve beraberindeki heyeti, AK Parti Uzunköprü İlçe teşkilatı ve çok sayıda partili karşıladı.

İlk durakları İlçe Başkanlığı oldu

Başkan İba ve beraberindeki heyetin ilk durağı Uzunköprü İlçe Başkanlığı oldu. Ziyarette yapılacak projeler ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Yapılması planlanan ve devam eden çalışmalar hakkında İba’ya bilgi veren Uzunköprü İlçe Başkanı Kadir Bilgin,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

“İlçeye yapılması gereken yatırımları konuştuk”

Edirne’yi Balkanlar ve Avrupa’ya bağlayan yollar üzerinde stratejik öneme sahip Uzunköprü için yapılması gerekenleri tek tek konuştuklarını aktaran İba, “İlçe Başkanımla sözleştik. Planımızda pek çok hizmet var. Yapılan çalışmalardan çok memnunuz.” şeklinde konuştu.

İba’dan mahalle başkanlarına yetki belgesi

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Uzunköprü ilçesinde atamaları yapılan yeni Mahalle Başkanlarına yetki belgelerini verdi.

Yeni başkanlara görevlerinde başarılar dileyen İba, hep birlikte daha başarılı çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Uzunköprü Aşçıoğlu Mahallesi Başkanı Murat Şevik, Atatürk Mahallesi Başkanı Zakir Kılıç, B. Şehsuvarbey Mahallesi Başkanı Yasin Aydın, Cumhuriyet Mahallesi Başkanı Hikmet Çakıcı, Çöpköy Mahallesi Başkanı Turgay Engel, Demirtaş Mahallesi Başkanı Muhammed Ali Kul, Habib Hoca Mahallesi Başkanı Ahmet Pelte, Halise Hatun Mahallesi Başkanı Hüseyin Dereli, Kavak Mahallesi Başkanı Özcan Sakarya, K. Şehsuvarbey Mahallesi Başkanı Apti Doldur, M. Fevzi Çakmak Mahallesi Başkanı Ali Kanbur, Mescit Mahallesi Başkanı Hakan Özkan, Muradiye Cami Mahallesi Başkanı Kazım Çekinmez, Muradiye Mahallesi Başkanı Kenan Kemal Bahçekapılı, Rıza Efendi Mahallesi Başkanı Zafer İmren, Yeniköy Mahallesi Başkanı Mehmetali Sezgin yetki belgelerini aldı.

İba’dan birlik ve beraberlik vurgusu

Başkan İba’nın ikinci durağı ise Cumhur İttifakı Ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Uzunköprü İlçe Başkanlığı oldu. MHP İlçe Teşkilatı ile kurdukları bu ortaklıkta Uzunköprü için çok çalışacaklarını aktaran İba, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Hep birlikte omuz omuza vererek Uzunköprü’yü kalkındırma noktasında en üst seviyeye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen İba, Cumhur İttifakı ruhuyla hareket ederek çalıştıklarını belirtti.

 

“Aile Sağlığı Merkezi Temmuz Ayı sonunda tamamlanacak”

Uzunköprü’de modern imkânlarla 8 hekimle hizmet verecek Aile Sağlığı Merkezi’nin çalışmalarını yerinde inceleyen İba, merkezin Temmuz Ayı sonunda tamamlanacağı müjdesini verdi.

Başkan İba’dan gençlere müjde

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Uzunköprü’de yaptırdığı 5 adet halı saha ile çok amaçlı sahalar ve Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde yapılacak olan halı saha hakkında Uzunköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü’nden bilgi aldıklarını söyleyen Başkan İba, “Sayın Bakanımızın talimatlarıyla Uzunköprü İlçemiz halı sahasına kavuşuyor. Uzunköprülü gençlerimize hayırlı olsun. Takımınızı kurun, maçlar çok yakın.” diyerek gençlere müjde verdi.

Ergene Şehir Stadı çalışmalarında da çimlendirme aşamasına gelindiğini belirten İba, “Bu statta ne maçlar olacak, ne kutlamalar yapılacak… Bu koltukları hep bir ağızdan şarkılar söyleyen, dostça sloganlar atan hemşerilerim dolduracak. İnsan şimdiden heyecanlanıyor.” diye konuştu.

“Hastanemiz Edirnemizin büyük bir ihtiyacını karşılayacak”

Uzunköprü’ye yapılacak 200 yataklı yeni Devlet Hastanesinin inşaat alanını inceleyen Başkan İba, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yeni Uzunköprü Devlet Hastanesi’nin temel çalışmalarının bittiğini söyleyen İba, “Sağlık Bakanımızın Edirne ziyaretinde belirttiği gibi inşallah 2023 yılının ilk aylarında tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine sunacağımız hastanemiz Edirnemizin büyük bir ihtiyacını karşılayacak. Çalışmalarla yakından ilgilenen il sağlık müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede çalışmaların tamamlanmasıyla Uzunköprümüz ziyadesiyle hak ettiği devlet hastanesine kavuşmuş olacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

“Yaşlılarımız bizim kıymetlimiz”

Uzunköprü MYO eski binasının Ergene Huzurevi’ne dönüştürülme çalışmalarının son hızla ilerlediğini aktaran İba, “Gençlerimiz, çocuklarımız kadar “yaş almış” büyüklerimiz de kıymetlimizdir. Bu çatı altında kıymetlilerimizle kahve içip sohbet etmek ve hayat tecrübelerini dinlemeye çok az kaldı.” dedi.

Uzunköprü restorasyon çalışmaları son hızla sürüyor

Uzunköprü restorasyon çalışmalarını titizlikle takip ettiklerini dile getiren İba, “Sultan II. Murat döneminde yaptırılan ve dünyanın en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyan Uzunköprü’müz Osmanlı mimari gücü sayesinde 6 asra yakın bir süredir ayakta. Daha nice nesillere ilham olabilmesi için, köprümüzün restorasyon çalışmalarını titizlikle takip ediyoruz. İnşallah en yakın zamanda Uzunköprü’müzün restorasyonu da tamamlanmış olacak.” diye açıklamada bulundu.

 

Meriç Mahalle Başkanları yetki belgelerini aldı

İba, son olarak Meriç İlçesi’ne giderek, mahalle başkanlarına yetki belgelerini takdim etti.

Meriç’te ise, Büyük Doğanca Başkanı Selim Çizik, Küçük Doğanca Başkanı Mehmet Çizik, Subaşı Beldesi İzzetpaşa Mahallesi Başkanı Gülseven Baş, Subaşı Beldesi Şehit Mehmet Aydın Mahallesi Başkanı Mehmet İbrahim Tüfekçi, Küplü Beldesi Merkez Mahallesi Başkanı Ahmet Şekerci, Küplü Beldesi Gazi Mahallesi Başkanı Hüseyin Uygun yetki belgelerini aldı.

Başkan İba, yeni mahalle başkanlarına görevlerinde başarılar diledi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL