Sağlık Siyaset SonDakika Okuma Sayısı: 831

HASTANE İNŞAATI TAM GAZ DEVAM!

AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Kadir Bilgin,gazetemize yeni devlet hastanesi hakkında açıklamada bulundu. Başkan Bilgin yaptığı açıklamada: Uzunköprü yeni devlet hastanesi projesinde 17 Nisan2020  tarihinde ihale ilanı ile başlayan süreçte..

HASTANE İNŞAATI TAM GAZ DEVAM!

AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Kadir Bilgin,gazetemize yeni devlet hastanesi hakkında açıklamada bulundu.

Başkan Bilgin yaptığı açıklamada: Uzunköprü yeni devlet hastanesi projesinde 17 Nisan2020  tarihinde ihale ilanı ile başlayan süreçte ilk kazma 24 Ekim Cumartesi günü yüklenici firma tarafından vuruldu.

Yapım ihalesinin sonuçlanmasının ardından yüklenici firma ile sözleşmesi imzalanıp yer teslimi yapılan yeni devlet hastanesi projesi 28 ay (850 gün) içerisinde tamamlanacak

 

Uzunköprü Cumhuriyet Mahallesinin Edirne- Çanakkale kara yoluna bağlandığı bölgede 44 Bin 445 metre kare yüz ölçümüne sahip taşınmaza yapılacak, 9 bin metrekare kapalı alana sahip 200 yatak kapasiteli ve 28 ayda tamamlanacak yeni devlet hastanesinin ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Kentte sağlık hizmet sunumunu güçlendirecek, nitelikli yatak sayısını artıracak yeni hastane son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak. 4 blok halinde inşa edilecek hastanede 50’si tek yataklı, 63’ü iki yataklı olmak üzere 113 adet nitelikli hasta odası olacak. Hastane tamamlandığında 6 ameliyathane, 2 doğum salonu, her branştan 45 poliklinik, diyaliz ünitesinde 30, palyatif serviste 20 yatak ile hizmet verecek. Yeni sağlık yatırımı ile kentte yoğun bakım yatak sayısı da artacak. Hastane, 5’i yeni doğan, 20’si yetişkin olmak üzere toplam 25 yoğun bakım yatağı ile hizmete girecek. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip, 21 müşahede yatağı ile acil serviste 4 poliklinik odasında hasta kabulü yapılacak.

 

 

Başkan Bilgin sözlerinin devamında 19 yıldır yaptığımız her çalışma insanı yaşatmanın ötesinde daha kaliteli hayat sürmesini amaçlamaktadır. Dünya ülkelerinin koronavirüsü salgını kapsamında sağlık sistemleri birer birer çökerken, şehir hastaneleri ile sağlık sektöründe yeni bir çığır açan Türkiye, insanına en kaliteli sağlık hizmetini vermenin, bu dönemde ihtiyaç duyulan temel sağlık hizmetlerini eksiksiz sunmanın gururunu yaşamaktadır” Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL