Sağlık Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 495

HANİ 28 AYDA BİTECEKTİ!?

Uzunköprü’de 24 Ekim 2020 tarihinde ilk kazması vurulan ve 28 ayda tamamlanacağı bildirilen 200 yataklı Yeni Devlet Hastanesi’nin yapım çalışmaları 24 ay geride kalırken adeta durma noktasına geldi. Uzunköprü Yeni..

HANİ 28 AYDA BİTECEKTİ!?

Uzunköprü’de 24 Ekim 2020 tarihinde ilk kazması vurulan ve 28 ayda tamamlanacağı bildirilen 200 yataklı Yeni Devlet Hastanesi’nin yapım çalışmaları 24 ay geride kalırken adeta durma noktasına geldi.
Uzunköprü Yeni Devlet Hastanesi projesinde 17 Nisan 2020 tarihindeki ihale ilanı ile başlayan süreçte sözleşme imzalanıp yer teslimi yapılmasının ardından ilk kazma 24 Ekim 2020 Cumartesi günü yüklenici firma tarafından vuruldu. Cumhuriyet Mahallesi’nin Edirne – Çanakkale karayoluna bağlandığı bölgede 44 bin 445 metrekare alanda yapılacak, 9 bin metrekare kapalı alana sahip 200 yatak kapasiteli hastanenin 28 ayda tamamlanacağı kamuoyunla paylaşılmıştı.
NEDRET AKBULUT
Edirne İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut,ilçemizde inşaatı devam eden ve 2023 yılında hizmete sokulması planlanan Yeni Devlet Hastanesi inşaatını geçtiğimiz günlerde ziyaret etti.Ziyareti Sosyal medya hesabından  paylaşan Akbulut inşaatta herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadığını ve inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini aktardı.Akbulut,üstüne basa basa  hastanenin 2023 Ekim ayı içerisinde açılacağını açıkladı.

 

Akbulut gerçekleştirdiği ziyaret sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada;”Uzunköprü yeni devlet hastanesinin inşaatı hızla devam ediyor… Her hangi bir sıkıntı söz konusu değildir… Muhalefet partilerine mensup bazı arkadaşlar zaman zaman inşaatı durdu, kaynak para yok vs gibi dedikodu yapsalar bunları önemsemiyoruz… Önümüzdeki yıl (2023) Ekim ayı itibarıyla yeni hastanemiz açılacak inşallah… AK Parti hükümetimiz ülkemiz genelinde başta şehir hastaneleri olmak üzere yüzlercesini yaptı,yapıyor.. Bizim insanımız hizmetlerin en iyisine ve en güzeline layıktır..insana hizmet etmek gibi bir derdimiz var bizim…Yani, hasta mı var ki hastane yapıyorsunuz, savaş mı var ki s 400 alıyorsunuz diyenlerden değiliz…” ifadelerine yer verdi.

İnşaatın bitirilmesi noktasında bakanlık nezdinde yakından ilgilenen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve Milletvekili Fatma Aksal’a teşekkür eden Akbulut, “Sağlık insanoğlu hayatı için birinci derecede önem arzeder. AK Parti hükümetimiz döneminde bu anlamda yapılan hizmetlerin sayıyı çok çok fazladır ve bu da onlardan sadece bir tanesidir. Yapılanlarda hizmet aşkı ve ibadet ruhu var vesselam” ifadelerine yer verdi.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesine Uzunköprü Yeni Devlet Hastanesine Kavuşuyor” başlığı altında 26 Ekim 2020’de güncellenen bilgilendirmede şöyle deniliyor:
Pandemi döneminde dahi yatırımları devam ettiren Sağlık Bakanlığı, Edirne’nin Uzunköprü ilçesine 200 yataklı devlet hastanesi kazandıracak.
Edirne’de sağlık yatırımları hız kazandı. Uzunköprü ilçesine yapılacak 200 yataklı devlet hastanesinin proje, ihale süreçleri tamamlandı, sözleşmesi imzalandı. Kentte sağlık hizmet sunumunu güçlendirecek, nitelikli yatak sayısını artıracak yeni hastane son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak. 4 blok halinde inşa edilecek hastanede 50’si tek yataklı, 63’ü iki yataklı olmak üzere 113 adet nitelikli hasta odası olacak. Hastane tamamlandığında 6 ameliyathane, 2 doğum salonu, her branştan 45 poliklinik, diyaliz ünitesinde 30, palyatif serviste 20 yatak ile hizmet verecek. Yeni sağlık yatırımı ile kentte yoğun bakım yatak sayısı da artacak. Hastane, 5’i yeni doğan, 20’si yetişkin olmak üzere toplam 25 yoğun bakım yatağı ile hizmete girecek. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip, 21 müşahede yatağı ile acil serviste 4 poliklinik odasında hasta kabulü yapılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL