Köy Haberleri SonDakika Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 472

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ PROJESİ” Salarlı Köyünde açıldı.

Uzunköprü Kaymakamlığı, tarafından 2020 yılı (Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi) KÖYDES projesinden finanse edilen Salarlı Köyünde 500 KW gücünde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesinde montaj çalışmalarının tamamlanarak   açılışı yapıldı. Açılışa..

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ PROJESİ” Salarlı Köyünde açıldı.

Uzunköprü Kaymakamlığı, tarafından 2020 yılı (Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi) KÖYDES projesinden finanse edilen Salarlı Köyünde 500 KW gücünde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesinde montaj çalışmalarının tamamlanarak   açılışı yapıldı.

Açılışa Edirne Valisi Ekrem Canalp,Edirne AK Parti Milletvekili Fatma Aksal,Edirne CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan,  Edirne AK Parti İl Başkanı Belgin İba, Uzunköprü AK Parti İlçe Başkanı Kadir Bilgin, Uzunköprü CHP İlçe Başkanı Muammer Çetiner, Uzunköprü İYİ Parti ilçe Başkanı İbrahim Erkal, Uzunköprü MHP İlçe Başkanı Onur Özer Ser,muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Uzunköprü Kaymakam Yavuz Erdoğan,açılış konuşmasında şunları söyledi.  Salarlı köyünde 24 dönüm alan üzerine kurulan “Güneş Enerji Sistemi” ile toplam 33 köyümüzün içme suyu enerji masrafını karşılaması için 500 KW’lık Güneş Enerjisi Projesinde çalışmalarının Bitirirek bugün açılışnı gerçekleştiriyoruz.

1.923.000 TL’ye mal olan projeden Bakanlığımız her köyümüze Güneş Enerji Sisteminin kurulmasını istiyor. Yaptığımız araştırmada her Köye kurulacak olan sistemde zaman içerisinde tıkanmalar yaşayacağını tahmin ettiğimiz için bizde bu amaçla Salarlı Köyünde 24 dönüm tarlayı kamulaştırıp 500 KW’lık Güneş Enerji Sistemini bu alanda kurduk. Hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde elektrik şirketine ürettiğimiz Enerjiyi satacağız ve 33 Köyümüzdeki içme suyu kuyularımızda tüketilen enerjinin maliyetlerini buradan karşılamayı hedefliyoruz. Kısacası köylerimiz için bu büyük bir masrafı bir kere yapacağız ama meyvesini yıllarca yiyeceğiz.’’Dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp;”Enerji tüketimi aynı zamanda sonuç. Çünkü gelişme kendiliğinden aynı zamanda şart.Kendi sahip olduğu potansiyel enerji kaynakları neler ise onları en akılcı,en rantabıl şekilde kullanmak zorundadır.Dünyada bazı ülkeler bu açıdan kendilerini çok şanslı hissedebilirler.Karbon kaynakları çok yüksektir,çok fazladır,yer altından enerji kaynakları fışkırıyordur bu onlar için büyük bir şanstır.Ama karbon kaynaklarının da bir özelliği var;Bunlar yenilenebilir kaynaklar değil.Belli bir ömürleri var,bir zaman sonra bunlarında tükenmeleri kaçınılmazdır.Bugün güneş enerjisinin büyük bir örneğini burada beraber açıyoruz ve inşallah bir zaman sonra da Edirne’de Meriç Nehri üzerinde,hepimize yine nasip olacak buradaki heyete beraberce yine Meriç Nehri’nin üzerinde de başka bir yeşil enerjiyi faaliyete geçireceğiz.Bu da “3 Şehir  1 Nehir” projesinin,dünyada en fazla  Arşimet Tribününün,14 adet tribünün döndürdüğü ve Meriç’in suyunun potansiyel suyun enerjiye dönüştüğü ve 4800 hanenin elektrik ihtiyacının da karşılandığı projenin açılışını da hep beraber inşallah gerçekleştirmiş olacağız.Bu da bir başka örnek,o da suyun enerjiye dönüşmüş hali olacak.Ve bunların karakteristik özelliği de hiçbir şekilde doğaya zarar vermeden enerji üretiyor olmaları olacak.Ve 10 yıllar boyunca düşünün ki bu tesiste aynı şekilde,bir defa işletme maliyeti vardı ancak bir şekilde o maliyeti karşıladık.Bizim en büyük ilçemiz kırsal kesim anlamında Uzunköprü.Burada bu proje harcadığımız olduğumuz kaynağı 3 yılda kendisi üretmiş olduğu elektrikle bize maliyetini geri sağlamış olacak.” İfadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL