Edirne Haberleri Eğitim Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 203

“GELECEK TARIMDA TARIMIN GELECEĞİ GENÇLERDE”

Uzunköprü, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından imzalanan hayvan sağlığı yetiştiriciliği laboratuvar hizmetleri, tarım ve gıda sektöründe iş birliği protokolü kapsamında “Gelecek Tarımda Tarımın Geleceği Gençlerde” başlıklı..

“GELECEK TARIMDA TARIMIN GELECEĞİ GENÇLERDE”

Uzunköprü, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından imzalanan hayvan sağlığı yetiştiriciliği laboratuvar hizmetleri, tarım ve gıda sektöründe iş birliği protokolü kapsamında “Gelecek Tarımda Tarımın Geleceği Gençlerde” başlıklı toplantı düzenlendi

Uzunköprü’de , Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından imzalanan hayvan sağlığı yetiştiriciliği laboratuvar hizmetleri, tarım ve gıda sektöründe iş birliği protokolü kapsamında “Gelecek Tarımda Tarımın Geleceği Gençlerde” başlıklı toplantı düzenlendi.

Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programa, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı,Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt,Uzunköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Esen,Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman ve Tarım alanına bu alana ilk kez tercih eden öğrenciler olan Yiğit Batan,Kadir Temel ve Efe Yiğit Topal katıldı.

Toplantıda konuşan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı,meslek liselerinin eğitime ve üretime katkılarının anlatıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, gençlerin tarımda daha etkin ve verimli bir şekilde yer alması için eğitime entegre olmuş, doğru bilgiyle buluşan birey olmalarını hedeflediklerini söyledi.

 

İmzalanan protokol çerçevesinde ekiplerin sahada çalışmaya başladıklarını ifade eden Arpacı, şöyle konuştu:”Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü,hızla değişen teknolojik gelişmeler ışığında eğitimi verilen 47 meslek dalına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan nitlelikli iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ilgili sektör temsilciler,bakanlıklar,üniversiteler ve STK’lar ile işbirliği protokolleri tesis edilmektedir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ülkemizin 2023 Hedefleri doğrultusunda bir taraftan içinde bulunduğumuz dijital çağın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine destek vermek;diğer taraftan da geçmişten bu yana sahip olduğumuz tarım ülkesi olma özelliğimizi gelişen teknolojiler ile güçlendirerek ve çeşitlendirerek için yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

 

Biz de kentteki 5 okulumuzda Tarım ve Orman İl Müdürümüzle saha ziyaretlerimizi yaptık. Tarım uygulaması yapan okullarımızda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerimizce hem yerinde denetimler yapılacak hem de okullarda eğitim verilecek. Bundan sonraki süreçte tarım uygulayan okullarımız diğer okullarımız için de iklim ve değişikliği ile su ve toprağın kullanımıyla alakalı öncülük edecekler.”

Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Beyazıt‘da tarımsal anlamda sadece üretmenin verimli üretmenin önemine vurgu yaptı.

Okullarda yapılan tarımsal üretimlerin aynı zamanda uygulamalı eğitim katkı sağladığını dile getiren Beyazıt, “Gençlerimizi orada hem eğitirken uygulamalı olarak da nasıl yapılacağını göstermek çok önemlidir.” dedi.

Bu işbirliği protokolü;2021-2022 eğitim-öğretim yılında;Tarım,Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ile Laboratuvar Hizmetleri alanında Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde 123 okul,9.309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsamına aldı.Tarım alanını ilk kez tercih eden öğrenciler olan Yiğit Batan,Kadir Temel ve Efe Yiğit Topal  ise bu sektörün geleceğin sektörlerinden birisi olduğunu ve bu sektörü sevdikleri için böyle bir karar aldıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Kaya, okullarındaki çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL