Ekonomi Siyaset Okuma Sayısı: 133

GAYTANCIOĞLU:MİLLET UZAYA BAKARKEN ARAZİLER ORMAN VASFINDAN ÇIKARILDI

Geçmiş dönem CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saatler içerisinde milyonlarca metrekare arazinin orman vasfından çıkarıldığını açıkladı.Gaytancıoğlu paylaşımında: “Millet Uzaya Bakarken Aynı Saatlerde Milyonlarca..

GAYTANCIOĞLU:MİLLET UZAYA BAKARKEN ARAZİLER ORMAN VASFINDAN ÇIKARILDI

Geçmiş dönem CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saatler içerisinde milyonlarca metrekare arazinin orman vasfından çıkarıldığını açıkladı.Gaytancıoğlu paylaşımında: “Millet Uzaya Bakarken Aynı Saatlerde Milyonlarca M2 Arazi Orman Vasfından Çıkarıldı..13 ilde toplam 6 milyon m2’den fazla arazi Cumhurbaşkanı Kararı ile orman dışına çıkarıldı. Ormanları ‘arsa ofisi’ olarak gören düzenleme, yine Cumhurbaşkanı Kararı ile Ocak 2021’de çıkarılmıştı. Orman Kanunu’nun Ek 16. maddesinde yapılan değişiklikle, orman dışına çıkarılacak arazilerin sınırlarının Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmesine olanak sağlandı.

Düzenlemenin en tehlikeli yanlarından biri de, ekosistem açısından önemli olan orman içi açıklıkların yapılaşmaya açılabilmesine olanak sağlaması. Ormanları “ağaç tarlası” olarak gören politikalar zengin biyolojik çeşitliliği de tehdit ediyor.” İfadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL