Ekonomi Okuma Sayısı: 132

ETE BİR ZAM DAHA

Kırmızı ete son iki haftada zam üstüne zam geldi. Geçtiğimiz hafta kırmızı ete yaklaşık 50 lira zam gelmişti. Bu hafta ise kırmızı ete yine zam yapılarak kıymanın kilosu 500 liranın..

ETE BİR ZAM DAHA

Kırmızı ete son iki haftada zam üstüne zam geldi. Geçtiğimiz hafta kırmızı ete yaklaşık 50 lira zam gelmişti. Bu hafta ise kırmızı ete yine zam yapılarak kıymanın kilosu 500 liranın çok üzerine çıktı. Vatandaş ise zamların ardından isyan etti.Ekonomik kriz hayat pahalılığı derken vatandaşta fiyatları yetişemez oldu. Et ve Süt Kurumu haricinde kırmızı et fiyatlarına son bir hafta içerisinde %5,9 oranında zam yapıldı. Et ve Süt Kurumu dahil edildiğinde ise bu artış oranı %4,95 olarak verilere yansıyor. Yapılan zamlarla birlikte dana ve kuzu eti fiyatlarında son bir ay içerisinde ve son bir yıllık süreç içerisinde büyük artışlar olduğu kayıtlara geçti. Artan fiyatlar sonrasında et yemekte zorlanan vatandaşlar daha da zorlanacak. İşte kırmızı et fiyatları…

ET FİYATLARINA NEDEN ZAM YAPILIYOR?

Kırmızı et fiyatlarına zam üstüne zam yapılırken vatandaşlar da fiyatları neden arttığını Araştırmaya devam ediyor. Yem fiyatlarında görülen artış ile birlikte Türk lirasındaki değer kaybı kırmızı et fiyatlarını etkilerken döviz kurlarındaki hızlı yükselişte et fiyatlarını en çok etkileyen nedenler arasında yer almaktadır. Türkiye’de hayvancılıkta kullanılan ilaçların bazılarının yurt dışından ithal edilmesi bu fiyatları etkileyen nedenler arasında görülmektedir.Kırmızı et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın sofrasına yansırken yetkililer artışların önüne geçilmesi amacıyla çözüm önerileri sunuyor.

ESK HARİÇ FİYATLAR

Dana bıçak yağsız fiyatı: %2,5 artış ile 307,66 TL’den 308,44 TL’ye yükseldi.

Kuzu bıçak yağsız fiyatı: %11 artış ile 342,29 TL’den 379,86 TL’ye yükseldi.

SON BİR AYDA

Dana bıçak yağsız fiyatı: %15,3 arttı.

Kuzu bıçak yağsız fiyatı: %33,7 arttı.

SON BİR YILDA

Dana bıçak yağsız fiyatı: %83,4 arttı.

Kuzu bıçak yağsız fiyatı: %154,9 arttı.

ESK DAHİL FİYATLAR

Dana bıçak yağsız fiyatı: %0,2 artış ile sınırlı kaldı.

Kuzu bıçak yağsız fiyatı: %9,3 arttı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL