Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 229

ERSİN ERTÜRK YAZDI:TAVŞANLAR SAHNEDE

Tüm kamuoyu araştırmaları sonuçlarının tersine varlığını Sayın Kılıçdaroğlu’na borçlu olanlar, Kemal Bey’in cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyleyerek, kulaklarını parti içi demokrasi seslerine tıkayarak kendi kendilerini milletvekili olarak atadılar. Kemal Bey’in..

ERSİN ERTÜRK YAZDI:TAVŞANLAR SAHNEDE

Tüm kamuoyu araştırmaları sonuçlarının tersine varlığını Sayın Kılıçdaroğlu’na borçlu olanlar, Kemal Bey’in cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyleyerek, kulaklarını parti içi demokrasi seslerine tıkayarak kendi kendilerini milletvekili olarak atadılar. Kemal Bey’in kazanamadığını gördüklerindeyse değişim değişim naralarıyla genel başkan arayışına girdiler.

Hâlbuki bunlar değil miydi Kemal Bey grup konuşmasında veda ederken gözyaşlarına boğulanlar? Peki, ne değişti de değişim, değişim demeye başladılar? Kemal Bey kazansaydı ne değişim aklılarına gelecekti ne de parti, hepiniz bakanlık için sıraya girecektiniz değil mi?

İşte CHP sizin gibi fırsatçı dönekler yüzünden bu durumda. Sayın Baykal istifa ettiğinde de gözyaşlarınızla uğurlayıp Kılıçdaroğlu’n un etrafında kümelenmiştiniz, unuttuk sanmayın o günleri. Onun içinde 4.,5.,6.,7.dönem milletvekilliklerinizi koruyabildiniz.

Eee sizler böyle davranırken bizler neler demişiz ve neler yapmışız ona bakalım?

Bizler demokratik tüzük derken; sizler daha da antidemokratik tüzük yarattınız.

Bizler parti içi demokrasi derken; sizler oligarşik yönetim sergilediniz.

Bizler kurucu felsefe derken; sizler eski CHP değiliz dediniz.

Bizler yeniden CHP derken; sizler Yeni CHP dediniz.

Bizler üye asli unsur derken, sizler üye sağlıklı değil dediniz.

Bizler, sosyal demokraside üretken kanatlar vardır derken; sizler hizipler yarattınız.

Bizler, tek aday dayatmasıyla seçtirilen hantal örgüt yapısıyla seçime gidilmez olağan kurultay yapılsın derken; yok bu kadrolarla gideceğiz dediniz.

Bizler milletvekilleri ön seçimle belirlensin derken; siz atama yapacağız dediniz.

Bizler ittifakta sol anlayışlar olmalı derken; siz muhafazakârlar bize yeter dediniz.

Bizler kazanacak aday kaç seçimdir aday göstermediğiniz Büyükerşen derken; siz Kılıçdaroğlu dediniz…

Bizler sadece bunları söylemedik, her ortamda ürettiğimiz proje ve politikalarımızı sunduk, yazdık manifestolar yayınlayarak uyardık. Tüm bunlara karşın en acısı da ne biliyor musunuz?

Bu günü dünden görenleri hiç bir zaman dikkate almadığınız gibi, dışlayıp, ötekileştirip yok saydınız, sonrada yerleriniz korumak adına tavşan adaylar etrafında dönmeye başladınız.

O nedenle bizler, sizlerin yarattığı Yeni CHP yerine, halkın özlemle beklediği kurucu felsefeye, sosyal demokrasiye inanan asli unsur üyeler olarak sadece genel başkan değil, aynı zamanda lider genel başkan arayışıyla; ‘’Yeniden CHP’yi’’ yaratmak için yola çıkıyoruz.

Bunun içinde sizin gibi tepeden değişim için değil, sokağın beklentisi olan değişimi, mahallemizde, ilçemizde, ilimizde değişimi gerçekleştirerek; sadece genel başkan değil liderimizi de seçmek için örgütlü olarak öncelikle tüzük ve olağan kurultaylara gerçekleştireceğiz. Gerçekleştireceğiz ki işte ancak o zaman, “tam bağımsız ve özgür Türkiye’yi” yaratacak ATATÜRK’ÜN CHP’sini yeniden kazanmış olacağız. Bunu gerçekleştirecek olanlarda parti örgütünden gelen, bedel ödeyen, her türlü baskı ve yıldırmalara karşın hiçbir zaman partisinden kopmayan ‘’eşitlik ve dayanışma içinde olan yenilmez CHP’liler’’ olacaktır.

“Yeni bir tavandan değişim!” yaşatılırsa; CHP’nin ikinci yeni bir yüzyılı görme olasılığı kalmayacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL