Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 147

Ersin Ertürk Yazdı:PLESOBO ALGISIYLA HAPI YUTMAK

Bireysel mücadele etmek yetmiyor. Bir şeyleri eksik yapıyoruz eksik. Kazanmak, değişim yapmak için örgütlü olmak gerekiyor. Güzelim parti yok oluyor. Genel başkan diyor ki, ‘’değişimin önünü açacağım’’, ‘’gemiyi sağsalim limana..

Ersin Ertürk Yazdı:PLESOBO ALGISIYLA HAPI YUTMAK

Bireysel mücadele etmek yetmiyor. Bir şeyleri eksik yapıyoruz eksik. Kazanmak, değişim yapmak için örgütlü olmak gerekiyor.

Güzelim parti yok oluyor. Genel başkan diyor ki, ‘’değişimin önünü açacağım’’, ‘’gemiyi sağsalim limana yanaştıracağım’’ iyi de siz limana varasıya gemi batmak üzere, gemi su alıyor su sayın genel başkanım, onu ne yapacağız?

Mustafa Kemal Paşa, Kocatepe’den düşmanı yok etmek için14 günde, hem 550 kilometre yol almak, hem de bu yürüyüşte sırtında kendinden ağır bir yükle koşarak Akdeniz’e doğru düşmanı kovalayan piyade ve süvarilerle birlikte Ege’ye vardığında; limana uzun uzun bakarak ‘’bu ülkeye bir şey olsaydı çok üzülürdüm’’ diyordu. Peki ya siz?

Su alan gemiyi limana yanaştırasıya ülke elden gidiyor, parti yok oluyor. Hiç mi üzülmeyeceksiniz sayın genel başkanım?

Her seçim öncesi ‘’başaramazsam giderim’’ seçim sonrası ‘’yine de başarılıyız’’ diyerek üye ve seçmene plesobo algısıyla hapı yutturdunuz, ancak:

Seçmen %25’den fazla oy vermeyerek diyor ki, başarısızsınız başarısız.

Bırakın sizi yanlış yönlendiren danışmanlarınızı, bırakın etrafınızdaki bilmem kaç dönemdir milletvekili yaptığınız oligarklarınızı, bakmayın onların sözlerine. Çıkın sokağa sorun vatandaşa, ne diyecek göreceksiniz. ‘’Yetti bu hayal kırıklıkları bir daha sandığa gitmem’’ diyen seçmenlerin sesini duyacaksınız sokaklarda.

Bilindiği gibi doktorlar kendini güçsüz ve halsiz hisseden hastalarına ilaç yerine, iyi hissettirecek herhangi bir işlevi olmayan haplar verirler ki, bundaki amaç:

Sadece kişinin psikolojik olarak tatmin olmasına ve bazı şikâyetlerini unutarak kendini iyi hissetmesini sağlamaktır.

İşte ‘’hapı yutmak’’ deyimi de sanırım buradan gelmektedir. Plesobo hapı yutunca her türlü olumsuzlukları unutarak kendini olduğundan çok daha iyi hisseder ya, aynı sporculara plesobo hapı yutturarak rakiplerinden daha güçlü hissetmelerini sağladıkları gibi. Sağ olsun sayın genel başkan, her seçim ‘’kazandık’’ ‘’kazanıyoruz’’; ‘ diyerek bize de hapı yutturuyor anlayacağınız.

Ya genel başkan adayları?

Onlar şimdilik kendilerini çok iyi hissettikleri için sağ salim limana yanaşacak gemiye kaçırmamak için koşuyorlar. Hapı yuttular zannımızca. Hiç merak etmeyin limana yanaştığınızda göreceksiniz ki gemiyi terk etmeye pek niyeti yok kaptanın, baksanıza delege seçimlerinin sonuçlarına?

Değişimden yana olan listenin mesajı:

Değişim mahalleden başlar. Değişimin kadrolarını seçeceğiz. Gençler ve kadınlardan oluşan listeye destek ver, gelecek kazansın.

Genel başkan devam etmeli diyen listenin mesajı:

Belediyede çalışanlara, aman ha işten atılırsınız, Limana yanaşmak için bizim listeye oy ver.

Sonuç: Değişimden yana olanlar kaybederken, demokrat olmayan ‘’sosyal demokratlar’’ kazanıyor.

Olsun limana sağ salim ulaşacağız ya? Parti yok olmuş, ülke bitmiş önemli değil. Yeter ki biz kazanalım. Sizce su alan bu gemi batmadan limana ulaşılabilir mi?

Ha orası ayrı, vallahi de plesoba hapını yutmuşuz kendimizi o kadar iyi hissediyoruz ki hiç sesimiz çıkmadan belediye başkanlıklarına, parti meclisine, genel başkanlığa aday olmak için koşuyoruz, gerisi?

Plesobo etkisi, Plesobo!

Ersin Ertürk – Eskişehir – 07 Ağustos 2023

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL