Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 292

ERSİN ERTÜRK YAZDI;İLKESİZLİĞİN İLKESİ!

İnsanoğlu ister aile, ister iş, isterse de sosyal yaşamı olsun ilkeli olmak zorunda. Bu zorunluluk hem ahlak hem de hukuk kuralları gereğidir. O nedenle de yaşamın bir parçası olan siyasette..

ERSİN ERTÜRK YAZDI;İLKESİZLİĞİN İLKESİ!

İnsanoğlu ister aile, ister iş, isterse de sosyal yaşamı olsun ilkeli olmak zorunda. Bu zorunluluk hem ahlak hem de hukuk kuralları gereğidir. O nedenle de yaşamın bir parçası olan siyasette de ilkeli olmak zorunluluğu vardır. Gel gör ki iktidar ve muhalefet partilerine baktığımızda dün söylenenler sanki hiç söylenmemiş gibi, bugün tam tersi söylemler dile getirilmektedir. İlkesizlik ilke olmuş durumda.

Bu durum eleştirildiği zamanda Demirel’in siyaset diline kazandırdığı ‘’dün dündür bugün bugündür’’ diyerek dün ağzına geleni saydırdığın partilere, bugün gel beraber olalım diyebiliyorsun. Hatta uluslararası ilişkilerde katil dediklerine bugün‘’siyasette küslük olmaz’’ diye görüşmeye gidiyorsun. Olsun önemli değil CHP’ye karşıyız ya önemli olan da o. İlke bunun neresinde? Yok, öyle değil diyorsanız kim ne zaman ne söylemiş arşivlere bakmak yeterli.

Milletvekilleri de tam ilkeli baksanıza, seçilirken halka şikâyet ettiği parti bir anda sığınacağı parti durumuna geliveriyor, iyi mi? MHP’den İYİP’ ye, olmadı Zafer Partisine, derken oradan da hop AKP’ye. İlkelerinden saptı diye CHP’den Millet Partisine, oradan partisini suçlayarak kumpaslar kurarak içeri attıran AKP’ye, tamda ilkesizliğin ilkesi. Peki, ya CHP?

Kurucu ilkeler bir tarafa muhafazakâr kesime şirin görünmek adına’’eski CHP değiliz’’ diyerek devrim yasalarını bile değiştirmek için yasa teklifi verebiliyor. Buna ilkesizliğin ilkesi demek bile hafif kalır. Ha, bu ara CHP cumhuriyetin kurucu partisiydi değil mi?

Baksanıza bazı il, ilçe başkanları 15 Kasım’da Seyit Rıza’ya sıra sıra övgü düzmeye başladılar. Hani Cumhuriyete ve devlete karşı İngilizleri arkasına alarak Dersim’de (Dersim o dönem bölgenin adı) isyan çıkaran var ya, işte ona. CHP’de helalleşme, Cumhuriyetle hesaplaşmaya doğru mu yol alıyor ne?

Tüzük, program hak getire. Haydi, o zaman şimdi soralım; daha CHP’li olmadan önce Dersim’de soykırım olduğunu kanıtlamaya çalışan genç kimdi? Kim ne zaman ne söylemiş arşivlere bakmak yeterli.

Örgüt seçimleri iki yılda bir yapılması gerekirken (bir yıl ertelenebiliyor) tabanı ile alay edercesine dört yılda bir yapıla gelmeye başlandı. Örgütlerde bu durumdan pek memnun baksanıza hiç ses çıkaran yok. Ha sahi bu ara CHP ön seçim yapacak mı?

Genel merkez örgütlere genelge gönderdi, istifaların yerine seçim yapmayın biz belirleyeceğiz diye. Tam da sosyal demokrat parti tavrı! Zaten listeler hazır bile, atayı verirler olur biter. Kongreler olmuş olmamış, ön seçim yapılmış yapılmamış önemli değil, Muhalif olanı olmayanı; aday olabilmek için hazır sırada bekliyor zaten. Olsun önemli değil AKP’ye karışıyız ya önemli olan o.

Peki, Cumhuriyet ve CHP’nin kuruluşunun yüzüncü yılında CHP iktidar olacak değil mi? Dur dur altılı masa bir karar veredursun, Cumhuriyet yok olmuş, parti bitmiş, boş ver yetkisi olmayan millet meclisine vekil olayımda gerisi önemli değil.

Sayın vekilim, tamda ilkesizliğin ilkesi öyle değil mi?

Ersin Ertürk – Eskişehir – 28 Kasım 2022

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL