Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 193

ERSİN ERTÜRK YAZDI;ARKAYA DÖNÜP BAKMAK

Bizde bir söz vardır, “söylediğin söz seni bağlar” diye. Nasreddin Hoca’ya sormuşlar eşeğe niye ters biniyorsun diye, “arkasından konuştuklarım arkamdan benimle geliyor mu diye bakıyorum” demiş. Konuşurken dikkat etmek gerekli,..

ERSİN ERTÜRK YAZDI;ARKAYA DÖNÜP BAKMAK

Bizde bir söz vardır, “söylediğin söz seni bağlar” diye. Nasreddin Hoca’ya sormuşlar eşeğe niye ters biniyorsun diye, “arkasından konuştuklarım arkamdan benimle geliyor mu diye bakıyorum” demiş. Konuşurken dikkat etmek gerekli, bir gün karşımıza çıkıveriyor konuştuklarımız. O nedenle arada bir ne konuştum diye arkaya dönüp bakmakta yarar var.

Genelde arkaya dönüp bakması gerekenler bizdeki siyasiler. Şimdilerde en çok arkasına bakması gereken de sanırım Sayın Erdoğan, baksanıza:

“Dostum Esat” derken “Katil Esed”, “Gülen Cemaati” derken “Fetullah Terör Örgütü”, demek zorunda kaldı. “Cuntacı” dediği Sisi ve “katil” dediği Suudi’lerle barışmak zorunda kaldı. Bunun gerekçesini de “siyasette küslük olmaz diye açıkladı. Siyasette kötü algı yaratan iki söz vardır. Bunlardan birisi “siyasette küslük olmaz”, diğeriyse “dün dündür, bugün bugündür” sözü, ancak:

Arkaya dönüp baktığımızda pekte dün dündür bugün de bugündür olmuyor. Her gün başka bir gün oluyor. O nedenle de dün kara dediğine bugün ak dersen, seçmende bunun hesabını sandıkta sorar. Ha bir de:

“Ey CE HA PE diye başladığı söze, yarında siyasette küslük olmaz diye; değerli CHP’liler diye seslenir mi acaba, kim bilir? Ya da “Bay Kemal” diye seslenirken, Sayın Kılıçdaroğlu diye seslenir mi ola “dün dündür bugün bugündür diye? Hele mecliste yasa çıkarmak için CHP’ye ihtiyacı olursa hiç şaşırmam, der mi der.

Peki bugün niye CE HA PE diye sesleniyor? Kendince aşağılamaya çalışıyor. CHP’yi aşağı çekmeye çalışıyor. Böyle söyleyerek sadece CHP’lileri değil CHP’ye oy veren seçmenlere  dalga geçiyor aslında, sonra? Bir de, muhafazakar kesime mesaj vermek, kendi tabanının dağılmasını engellemek için “biz eski Türkiye değiliz” demiyor mu?

“Eski Türkiye” derken güya tek parti CHP dönemini işaret ediyor. Peki siz değil misiniz, o eski Türkiye’nin özellikle ilk on beş yılda yaptıklarını son on beş yılda sata sata bitiremedik leriniz? Hala eski Türkiye’nin mirasını yiyorsunuz. Bunu göremeyecek kadar mı gözleri kapalı bu seçmenin? Kendi tabanı bile bu algıyla inanmıyor, halk algıların ötesinde birebir yaşıyor çarşı pazarı.

Eski Türkiye dediğiniz ülke, sömürge durumundaki imparatorluktan tam bağımsız ülke yaratılarak dünyada saygın bir konuma gelmiş, tüm komşularıyla dostluk ilişkileri geliştirmiş; üretime dönük birçok işletme kurmuş, enflasyon denen bir olgu hak getire, dolar karşılığında TL değerli bir konuma gelmiş, daha ne olsun? Yeni Türkiye dediğiniz ülke, tüm komşularıyla sorunlu, enflasyon ülke tarihinin en yüksek düzeyinde, TL dolar karşısında yok denecek kadar değersiz. Hane halkı perişan.

 

Ha birde “Bay Kemal” olmayı benimseyen Sayın Kılıçdaroğlu’da “biz eski CHP değiliz” diyerek oy alma kaygısıyla muhafazakar kesime mesaj vermeye çalışıyor ya, bu muhafazakar kesimin gücü nedir ki, hem iktidar hem de muhalefet kendini beğendirme derdinde? Bu siyasilerin muhafazakar sevdası değil mi bu ülkeyi bu duruma getiren?

 

Eğer Yeni CHP olarak alternatif olamıyorsan suç iktidarın değil, onu iktidardan düşüremeyen muhalefetin. Muhalefet iktidarı değiştiremezse, 31 Mart yerel seçimlerini belirleyen patates soğan fiyatları gibi bu genel seçimlerde de domates maydanoz fiyatları iktidarı belirleyecek, ona göre.

Haydi o zaman birde dönüp arkaya bakma zamanı!

 

Ersin Ertürk – Eskişehir – 05 Aralık 2022

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL