Ekonomi Okuma Sayısı: 104

ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Enflasyon farkı, TÜİK tarafından açıklanan verilerin ardından Ocak ayı için belli oldu. Emekli zammı 2024’ün Haziran ayında 6 aylık TÜFE oranında yapılacak. SGK ve Bağ-Kur emeklileri için Ocak ayında yüzde..

ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Enflasyon farkı, TÜİK tarafından açıklanan verilerin ardından Ocak ayı için belli oldu. Emekli zammı 2024’ün Haziran ayında 6 aylık TÜFE oranında yapılacak. SGK ve Bağ-Kur emeklileri için Ocak ayında yüzde 6,70 enflasyon farkı oluştu, ilk aydan zam yüzde 6,70 olarak belirlendi.

 

Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşmede aldıkları zam oranı 6 aylık enflasyonun altında kalması halinde fark kadar enflasyon farkı ödeniyor. Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte alınacak enflasyon farkı netlik kazanacak.

ENFLASYON FARKI NE KADAR?

2024 yılı Ocak ayı enflasyon farkı yüzde 6,70 olarak gerçekleşti. Geriye kalan 5 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından zam olarak verilecek enflasyon farkı belli olacak.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının toplamı olacak. 2024 yılı toplu sözleşmesinde memur ve emeklilere verilen zam oranı, yüzde 15+10 olarak belirlenmişti.

Enflasyon rakamları bu zam oranlarının üstünde çıkarsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını zam olarak alacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam olarak kesinleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında en az yüzde 6,70 artış oluşacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL