Asayiş Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 491

EMNİYET,HIRSIZ VE DOLANDIRICILARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü son günlerde artan hırsızlık olayları hakkında bir bilgilendirme notu yayınladı.5 ayrı hırsızlık olayına karışan şahıslar yapılan aramalar sonucu yakalanarak tutuklandı.Son günlerde ilçemizde meydana gelen olaylar hakkında..

EMNİYET,HIRSIZ VE DOLANDIRICILARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü son günlerde artan hırsızlık olayları hakkında bir bilgilendirme notu yayınladı.5 ayrı hırsızlık olayına karışan şahıslar yapılan aramalar sonucu yakalanarak tutuklandı.Son günlerde ilçemizde meydana gelen olaylar hakkında bilgi notu şu şekilde;

1-)    Şikâyetçi 1968 doğumlu Z. E. ,  07.12.2021 günü kendisini telefonda polis olarak tanıtıp arayan bir kişinin  adının kuyumcudan hırsızlık olayına karıştığını evdeki altınlarını incelemek için teslim etmesi gerektiğini söylemesi üzerine  bir hafta içerisinde farklı günlerde yaklaşık 450.000 lira değerindeki altınlarını ve 27.000 lira parasını evine gelen dolandırıcıya  teslim ettiğini, şikâyetçi olduğunu beyan etmiştir.

Şikâyetçinin eşkâl tarifi ve çevredeki kamera görüntülerinin incelenmesinden şüphelinin E. A isimli şahıs olduğu benzer dolandırıcılık olaylarını ilçemiz köylerinde ve il merkezinde de gerçekleştirdiği anlaşılmıştır.  Şüpheli yakalanmış olup işlemlerinin ardından adli mercilere teslim edilecektir.

 

2-)     Şikayetçiler 1949 doğumlu R. C. ve 1957 doğumlu N. D. ,  04.01.2022 günü kendilerini  telefonda polis olarak tanıtan  bir kişinin  hırsızlık yapılan bir kuyumcuda  kimliklilerinin bulunduğu altınlarının incelenmesi gerektiği şeklinde beyanlarına inanarak şüphelilere yaklaşık 200 bin lira değerinde altın ve 7.900 lira parayı teslim ederek dolandırılmışlar,  olayın gerçekleştiği yer ve çevresinde bulunan kamera  incelendiğinde şüphelilerin kullandığı   34 … plakalı oto tespit edilmiş ve içerisindeki 2 şüpheli teşhis edilmiştir, faillerin yakalanma çalışmaları devam etmektedir.

 

3-)   Şikâyetçi 1940 doğumlu S.  A. , 14.01.2022 günü kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin Fetö terör örgütünün evindeki altınları ile bazı işlemler yaptığını altınlarının incelenmesi gerektiğini söyleyip  evine gelen polis sandığı dolandırıcıya yaklaşık 110.000 lira değerindeki altınlarını teslim etmiştir,

Şikâyetçinin verdiği eşkâle ve geniş çaplı kamera incelemesine göre şüphelinin S. Ç. olduğu tespit edilmiştir, şüphelinin kullandığı kiralık aracın Silivri ilçesinden yakıt aldığı anlaşılmış, Yakıt İstasyonunun kamera kayıtları ile şüpheli şahsın fotoğrafları şikâyetçiye gösterilerek teşhis yaptırılmıştır.    Şüpheli S. Ç. 23.01.2022 günü çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

 

4-)    Şikâyetçi 1952 doğumlu M. Y. ,  17.01.2022 günü kendisini Polis olarak tanıtan bir şahsın aradığını ve kuyumcuda hırsızlık olduğunu, kimliğinin burada bulunması sebebiyle kendisinin suçlu olduğunu, evde bulunan altınları mukayese yapmak için eve gelen Polise teslim etmesi gerektiğini söylediğini evine gelen ve polis olduğunu düşündüğü dolandırıcıya değeri 110.000 lira civarında olan altınlarını teslim ettiğini, sonradan dolandırıldığı anladığını beyanla şikâyetçi olmuştur.

Şikayetçinin verdiği eşkâle ve ilçe geneli yapılan kamera incelemesine göre tespit edilen şüpheliler Y. K. ve S. Ç. yakalanmış, 23.01.2022 günü çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmışlardır.

5-)    Şikayetçi  1959 doğumlu A. G.,  20.01.2021 günü kendisini telefonla arayıp polis olarak tanıtan  şahsın evde bulunan altınlarını incelenmek üzere vermesi gerektiğini söylediğini ve bu sebeple evine gelen dolandırıcı  şahsa 5 adet bilezik, 2 adet Beşibiryerde tabir edilen altın ve bir adet altın zincirini teslim ettiğini, dolandırıldığını anladığında şikayetçi olduğunu beyan etmiştir.   Şikâyetçinin verdiği eşkâle göre şüpheli Y. K. yakalanmış,23.01.2022 günü çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

 

EMNİYETTEN UYARI;”SİZİ TELEFONLA ARAYIP PARA İSTEYENLERE İNANMAYIN”

Ayrıca Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşları telefonla arayarak para isteyenlere karşı uyardı.Yayınlanan mesajda;”Vatandaşlarımızın Telefonda kendisini Polis –Jandarma-Savcı olarak tanıtıp, ADINIZ hırsızlık olaylarına FETÖ- PKK vb. TERÖR ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASINA KARIŞTI diyerek para ve altın isteyenlere inanmaması, karşılaştıkları durumlarda 112 acil ihbar hattını veya ilçe emniyet müdürlüğüne ait  0505 318 2251 numaralı hatta (whatsapp vb)  görüntülü ve sesli ihbarda bulunulması önem arz etmektedir. Polis –jandarma –savcı hiçbir soruşturma ve suç şüphesi için vatandaştan altın ve para talep etmediği bilinmelidir.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL