Ekonomi Sağlık Okuma Sayısı: 322

COVID CEZALARINA AF GELİYOR

Kovid-19 sebebiyle ödenen kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteği ödemelerinde hatalı işlemlerden kaynaklanan fazla ve yersiz ödemelerden, bu maddenin yürürlük tarihi itibarıyla tahsil edilmemiş olanlar silinecek. Bu alacaklarla ilgili..

COVID CEZALARINA AF GELİYOR

Kovid-19 sebebiyle ödenen kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteği ödemelerinde hatalı işlemlerden kaynaklanan fazla ve yersiz ödemelerden, bu maddenin yürürlük tarihi itibarıyla tahsil edilmemiş olanlar silinecek. Bu alacaklarla ilgili başlatılmış takip ve tahsil işlemleri ise durdurulacak.

Kovid-19 nedeniyle 11 Mart 2020’den bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar verilen ve bu kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ilgilisine tebliğ edilmemiş olan “maske takılmamasına” yönelik idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilecek.

 

Elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi abonelik sözleşmelerinden kaynaklanan küçük tutarlı borçlar “değersiz alacak” kategorisine alınacak.15 Ağustos 2022 itibarıyla İcra ve İflas Kanunu ile Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun uyarınca icra takibi başlatılmış bulunan, borçlusu gerçek kişi olan ve her bir icra dosyası itibarıyla asıl alacak ve ferileri dahil icra takibi başlatıldığı tarihteki takip tutarı 2 bin TL’yi aşmayan alacaklar ile bu tutarın üzerinde takip başlamış olmakla birlikte 15 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla dosyada yapılmış tahsilatlar nedeniyle bakiye takip tutarı 2 bin TL ve altına düşen alacaklar “değersiz alacak” kabul edilecek. Ancak alacaklıların bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar alacak haklarından feragat ettiklerini belirtir dilekçe vermeleri gerekecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL