SonDakika Yaşam Okuma Sayısı: 93

ÇORLU TREN KAZASINDA 15. DURUŞMA 1 EYLÜL’DE

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren kazasına ilişkin yargılamanın 14’üncü duruşması, bugün Çorlu..

ÇORLU TREN KAZASINDA 15. DURUŞMA 1 EYLÜL’DE

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren kazasına ilişkin yargılamanın 14’üncü duruşması, bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezinde Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince görüldü.

Katliamda yakınlarını kaybeden aileler 5 yıldır adalet talebini sürdürüyor. Katliamın mağdurları, tren faciasının bütün sorumlarının yargı önüne çıkarılıp cezalandırılmalarını istiyor.

Duruşma öncesi aileler ve dayanışmaya gelenler saat 09.00’da Çorlu Santral Durağı’nda toplandı. Kazada hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının olduğu pankart açarak davanın görüleceği Çorlu Halk Eğitim Merkezine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında davanın avukatlarından olup Gezi davasından dolayı cezaevinde olan Can Atalay’ın fotoğrafları da taşındı. Katliamda oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz yaptığı açıklamada, “Bu duruşma 14. duruşma. Olumlu bir bilirkişi raporu bekliyoruz. En üst düzey yetkililer yargılanmadan adalet sağlanamaz” dedi.

Mahkeme heyeti bilirkişi raporuna beyanda bulunmak için gelecek celseye kadar süre verdi. Bilirkişi ek raporunun okunduğu duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklama kararı almadı. Bir sonraki duruşma 1 Eylül 2023 tarihinde saat 09.30’da gerçekleşecek.

Ne olmuştu?

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı’ya gitmek için hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu tren, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazada 7’si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralandı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kazanın meydana gelmesinde kusurlu bulunan TCDD 1’inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14’üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü’nde müdür olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği’nde çalışan Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği’nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL