Ekonomi Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 181

ÇÖPKÖY GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNE KAVUŞUYOR

İlçemizde daha öncede Çöpköy Mahallesinde 1,5 dönüm alana kurulmuş olan Güneş Enerji Santrali’nin yanına 20 dönümlük bir santral daha kurmak istediklerini belirten Başkan Özlem Becan,santralin açılışının Bugün açılışını yapacaklarını belirtti…

ÇÖPKÖY GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNE KAVUŞUYOR

İlçemizde daha öncede Çöpköy Mahallesinde 1,5 dönüm alana kurulmuş olan Güneş Enerji Santrali’nin yanına 20 dönümlük bir santral daha kurmak istediklerini belirten Başkan Özlem Becan,santralin açılışının Bugün açılışını yapacaklarını belirtti.

 

Projenin teknik detaylarını da paylaşan ve artan enerji maliyetlerinden Uzunköprü Belediyesi’nin çok büyük bir tasarruf sağlayacağını ifade eden Başkan Becan, “Uzunköprü Belediyesi’nin yüce meclisinin onayı ile biliyorsunuz İlçemiz Çöpköy Mahallesinde halihazırda 1,5 dönüm olan Güneş Enerji Santralimizin yanına yaklaşık 20 dönüm alana Güneş Tarlası kurmak istiyorduk ve akabinde izleyen günlerde de karşısındaki 40 dönüm alana 20 dönümü bile çok büyük mücadele verildiğini söyleyebilirim. Bunu söylemişlerdi aslında Salarlı’da yapılan Sayın Uzunköprü Kaymakamlığımız tarafından yapılan Güneş Tarlasında akıkaten sürecin çok sancılı olduğunu ifade etmişlerdi. Bizde yaşayarak öğrenmiş olduk.Bizde bunu tabiiki Uzunköprü kamuoyuyla gururla paylaşıyorum.Kısa süre içerisinde hayata geçecek olan ve yaklaşık 20.000 Metrekarelik bir alanı kapsayacak olan bu dev proje ile Uzunköprü Belediyesi elektrik tüketiminin yüksek bir oranını güneş enerjisinden karşılayacak. 1,6 Megawatt elektrik üretecek olan bu dev tesisin hayata geçmesiyle Uzunköprü yeşil enerji kullanımı bakımından örnek şehirler arasına girecek. Hayata geçecek olan Güneş Enerji Santrali Yaklaşık 20.000 metrekare alana kurulacak. Projeyle artan enerji maliyetlerinden temiz enerji ile tasarruf etmeyi planlıyoruz. Uzunköprü Belediyesi diğer belediyelere örnek olacak bu dev proje ile yenilenebilir enerjiyi Uzunköprü ile buluşturacak” diye konuştu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL