Enez Haberleri Tarım Haberleri Okuma Sayısı: 353

ÇERİBAŞI KİRAZININ HASADI BAŞLADI…

Enez’de üretilen ve 13 ülkeye ihraç edilen Çeribaşı kirazının hasadı başladı. Enez’e bağlı Çeribaşı köyünde üretilen ve İngiltere, Çin ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu 13 ülkeye ihraç edilen Çeribaşı kirazının..

ÇERİBAŞI KİRAZININ HASADI BAŞLADI…

Enez’de üretilen ve 13 ülkeye ihraç edilen Çeribaşı kirazının hasadı başladı.

Enez’e bağlı Çeribaşı köyünde üretilen ve İngiltere, Çin ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu 13 ülkeye ihraç edilen Çeribaşı kirazının hasadı başladı.

Kiraz hasadında konuşan Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, “Enez’imizin kendine has iklimi ve özellikle kuzey rüzgarlarının etkisi ile eşi benzeri görülmemiş olgunluğa, sertliğe ve lezzete kavuşan Çeribaşı kirazı, dalından düşer düşmez iç piyasa görmeksizin ihraç edilmektedir. 2021 yılındaki 30 tonluk rekoltenin 150 tona yükselmesi ve geçen seneye göre artan piyasa fiyatı çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Coğrafi işaret belgesi alınması süreci devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda daha da değerlenen, coğrafi işaret belgesine sahip, artan rekoltesi ile iç piyasaya da arz edilebilen bir Çeribaşı kirazı için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Emek veren tüm çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum. Allah emeklerini zayi etmesin inşallah” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL