Enez Haberleri Siyaset Okuma Sayısı: 93

CEK, CAK’LI YANITLARA KİMSE İNANMIYOR.

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Keşan Enez yoluyla ilgili verdiği yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından verilen yanıtı eleştirdi. Ün, “20 yılın sonunda ‘cek, cak’lı yanıtlara..

CEK, CAK’LI YANITLARA KİMSE İNANMIYOR.

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Keşan Enez yoluyla ilgili verdiği yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından verilen yanıtı eleştirdi. Ün, “20 yılın sonunda ‘cek, cak’lı yanıtlara kimse inanmıyor. ‘Yatırım programlarında olmasına rağmen Genel Müdür olarak görev yaparken yapmadığınız Keşan – Enez yolunu Bakan olarak yapacak mısınız?’ diye sormuştuk. Biz Bakan’dan ‘Evet yapacağız’ yanıtını beklerdik. Bunun dışındaki her yanıt lafügüzaftır” dedi.

 

 

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Keşan Enez yoluyla ilgili soru önergesine verdiği yanıtı değerlendirdi. Verilen yanıtta 58 kilometre uzunluğundaki yolun 5 kilometrelik kısmında iyileştirme yapıldığı, diğer kesimlerinin standardının da yükseltileceği belirtildi.

Edirne Milletvekili Ediz Ün, soru önergesine verilen yanıta ilişkin, “Anlaşılan taze Bakan, Genel Müdür olarak yapmadığı Keşan Enez yolunu Bakan iken de yapmayacak. 2023 yılı yatırım programında yolun olduğunu söylüyor ama ödenek ayrılmadığını söylemiyor. Şu an bir çalışma yapılmadığını, yatırım programlarına göre 2021 yılında tamamlanmış olması gerektiğini söylemiyor. Yani, yeni bir şey söylemiyor. ‘Para yok, bütün paraları yandaşlara aktardık, hazine tam takır bu yüzden elzem olan işleri dahi yapamıyoruz. Zaten bizim için Edirne üvey evlat’ diyemiyor.

Bizim anladığımız Keşan Enez yolu uzun bir süre daha bu haliyle kalacak. Yolun bu haline bakıp utanırlar ve çoktan bitmesi gereken bir işi bitirirler diye umuyoruz. Gelen yazıda hiçbir sorumuzun yanıtı yok. Oysa biz somut ve net sorular sormuştuk. Her yerde de sormaya devam edeceğiz. İktidar susma yeri değil icraat yeridir.  Bu yolda yaşanan her kazanın sorumlusu bu yolu bu şekilde bırakanlardır. 20 yılın sonunda ‘cek, cak’lı yanıtlara kimse inanmıyor.

‘Yatırım programlarında olmasına rağmen Genel Müdür olarak görev yaparken yapmadığınız Keşan – Enez yolunu Bakan olarak yapacak mısınız?’ diye sormuştuk biz Bakan’dan ‘Evet yapacağız’ yanıtını beklerdik. Bunun dışındaki her yanıt lafügüzaftır” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL