Tarım Haberleri Okuma Sayısı: 142

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ ÇELTİK MÜDAHALE ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO),  çeltik müdahale alım fiyatlarını açıkladı. TMO, 55 randıman Baldo grubu çeltikler için ton başına 24.000 TL, 58 randıman Cammeo grubu çeltikler için ton başına 23.000 TL..

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ ÇELTİK MÜDAHALE ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO),  çeltik müdahale alım fiyatlarını açıkladı. TMO, 55 randıman Baldo grubu çeltikler için ton başına 24.000 TL, 58 randıman Cammeo grubu çeltikler için ton başına 23.000 TL ve 60 randıman Osmancık grubu çeltikler için ton başına 20.000 TL alım fiyatı açıkladı.
TMO sitesinden yapılan açıklamada çeltik hasadı Eylül ayının ikinci yarısından itibaren başladığı hatırlatılarak, “Ülke genelinde bugün itibariyle yaklaşık %75 seviyelerine ulaşmıştır. 2023 yılı çeltik üretimimizin 900 bin ton olacağı tahmin edilmektedir.  Bugüne kadar çeltik piyasaları yakından izlenmiş ve piyasaların seyrine göre TMO politikaları şekillendirilmiştir” denildi.
2023 dönemi TMO çeltik alım fiyatları aşağıdaki şekilde açıklandı
Baldo grubu çeltikler                       : 24.000 TL/Ton, (55 Randıman)
Cammeo grubu çeltikler                  : 23.000 TL/Ton (58 Randıman)
Osmancık grubu çeltikler                : 20.000 TL/Ton, (60 Randıman)
TMO, üreticilere, mazot, gübre, sertifikalı tohumluk ve fark ödemesi desteklerinin Tarım ve Orman Bakanlığımızca ayrıca ödeneceğini de duyurdu.
TMO sitesinde yeralan bilgiler şu şekilde:
Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır.
TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabileceklerdir.
TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edecektir.
Randevular 30.10.2023’ten itibaren alınabilecek olup alımlara aynı gün başlanacaktır.
Randevular internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi başmüdürlüklerimiz, şube müdürlüklerimiz ile ajans amirliklerimize şahsen müracaat edilmesi halinde yine internet sitesi üzerinden verilebilecektir.
TMO iş yerlerinde, Pazar günleri hariç, haftanın 6 günü alım yapılacaktır.
Ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatına (TMO ve ELÜS) müteakip 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.
Geçici alım merkezlerinde Hizmet Bedeli kesintisi (%1) yapılacaktır.
Üreticilerimizin Dikkat Edeceği Hususlar
TMO’ya çeltik teslim edecek üreticilerimizin, alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için;
ÇKS bilgilerini güncellemeleri,
Randevularını mutlaka almaları ve ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri,
Anlaşmalı bankalardan alınacak banka kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri,
Lisanslı depolara ürün teslim edecek üreticilerin bankadan ELÜS işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve en yakın Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) acentelerine başvurarak (kimlik belgesi, yatırım hesabı ve ikamet adresi bilgileri ile birlikte) TÜRİB’e üye olmaları,
Ürünün, iş yerlerimize/lisanslı depolara ürün sahibi tarafından veya vekâlet verilerek getirilmesi gerekmektedir.
ANLAŞMALI BANKALAR
Halkbank, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Akbank, Albaraka Türk, Denizbank, İş Bankası, Şekerbank T.A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL