Edirne Haberleri Tarım Haberleri Okuma Sayısı: 121

3 KÖYÜ KAPSAYAN YANGIN KORKUTTU

Geçtiğimiz hafta sonu ilçemize bağlı Karapınar köyünde başlayarak Maksutlu ve Hamidiye köylerine de sıçrayan yangında 1000 Dekar buğdayı biçilmiş anız alanına yayılan yangın korkuttu.Söndürme çalışmalarına 2 Uçak 1 helikopter,8 arazöz,2..

3 KÖYÜ KAPSAYAN YANGIN KORKUTTU

Geçtiğimiz hafta sonu ilçemize bağlı Karapınar köyünde başlayarak Maksutlu ve Hamidiye köylerine de sıçrayan yangında 1000 Dekar buğdayı biçilmiş anız alanına yayılan yangın korkuttu.Söndürme çalışmalarına 2 Uçak 1 helikopter,8 arazöz,2 su tankeri,4 paletli dozer,6 lastlikli dozer ve çevre belediyelere ait itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın uzun uğraşlar sonucu söndürüldü.

 

Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt; “22 Temmuz Cumartesi 15:30 civarında, Uzunköprü İlçemiz Karapınar Köyümüzde yol kenarından nedeni bilinmeyen bir yangın başlayarak, Maksutlu, Hamidiye ve Karapınar köylerimizi kapsayan yaklaşık 1.000 dekar buğdayı biçilmiş anız alanına yayılan ve rüzgarın da etkisi ile ormanlık alana şıçrayan yangına; Edirne Orman İşletme Müdürlüğümüz ekipleri, 2 uçak, 1 helikopter, 8 arazöz, 2 su tankeri, 4 paletli dozer, 6 tane lastikli dozer ve çevre Belediye itfaiye ekipleri tarafından yoğun şekilde müdahale edilerek , yangın büyük ölçüde kontrol altına alınmış olup, yer yer soğutma çalışmalarına başlanmıştır. Orman, ekin ve anız yangınlarına sebep olabilecek davranışlardan uzak duralım, yeşil vatanımızı, emeğimizin karşılığı kıymetli ürünlerimizi hep birlikte koruyalım. Yangından etkilenen çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL