Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 91

ÇANAKKALE RUHU UZUNKÖPRÜ’DEYDİ

Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi açıldı. Uzunköprü Belediyesi’nin destekleri ile Atatürk Kültür Merkezinde Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı, kahraman askerlere ait eşyalar ile kullanılan mühimmatın yer aldığı ‘Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi’ açıldı. Serginin..

ÇANAKKALE RUHU UZUNKÖPRÜ’DEYDİ

Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi açıldı.

Uzunköprü Belediyesi’nin destekleri ile Atatürk Kültür Merkezinde Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı, kahraman askerlere ait eşyalar ile kullanılan mühimmatın yer aldığı ‘Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi’ açıldı.

Serginin açılışını Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin ve protokolü tarafından yapıldı.

Çanakkale Müzesi Sergisi’nin açılışında konuşan Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, müzenin çok özel bir şekilde dizayn edildiğini söyledi. Yürükaslan, “Burada gördüğünüz malzemelerin hepsi 109 yıllık. Bire bir orijinal. Hatta birçoğu Çanakkale’de dahi olmayan malzemeler. Çok özel dizayn edilen bir müze. 12 yıldan beri tüm Türkiye’yi dolaşıyoruz. Buradaki amaç Çanakkale’ye gidemeyen oraları görme imkanı olmayan öğrencilerimize Çanakkale ruhunu anlatabilmek. Uzunköprü Belediyesi’nin organizasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla güzel bir program yapıldı. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi. Açılışın ardından Yürükaslan, heyete müzeyi gezdirdi.

11 MAYIS’A KADAR AÇIK

11 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’e kadar hafta içi okullarda eğitim gören öğrenciler ile vatandaşlara açık olacak sergi, Çanakkale ruhunu ilçemize taşıdı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL