Köy Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 330

ÇAKMAK SULAMA BARAJI MALİ GENEL KURULU YAPILDI

İlçemiz Uzunköprü’de başta çeltik olmak üzere ayçiçeği, buğday, kanola gibi tarım bitkilerinin Çakmak Barajının ekili alanlara su getirme görevini üstlenen ve yaptığı çalışmalar ile takdir gören Başkanlığını Ünal Çelebi’nin yaptığı..

ÇAKMAK SULAMA BARAJI MALİ GENEL KURULU YAPILDI

İlçemiz Uzunköprü’de başta çeltik olmak üzere ayçiçeği, buğday, kanola gibi tarım bitkilerinin Çakmak Barajının ekili alanlara su getirme görevini üstlenen ve yaptığı çalışmalar ile takdir gören Başkanlığını Ünal Çelebi’nin yaptığı S.S. Çakmak Barajı Sulaması Sulama Kooperatifi, 28 Nisan 2022 Perşembe günü olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Kooperatif üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği olağan genel kurul S.S. Çakmak Barajı Sulaması Sulama Kooperatifi’nin Cami Muradiye Mahallesi Gazi Mahmut Aralığı Sokak Buğdaycıoğlu İş Merkezi aprt. No 2/103 nolu adresinde yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış ve yoklama ile başlayan olağan genel kurul toplantısı, Divan heyetinin seçimi Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması, Denetleme kurulunun raporunun okunması, 2021 yılı Bilanço ve gelir gider tablolarının okunması, Raporların Müzakeresi, Yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası, Bilanço ve gelir gider tablolarının kabulü, 2022 yılı yeni ortak girişlerinde alınacak ortaklık payının miktarı ve ödeme şeklinin görüşülmesi, 2022 yılı bütçesinin okunup, görüşülmesi, ve kabulü, 2022 yılında yapılacak işler ile ilgili görüşmelerin yapılması ile devam etti.

Genel kurulda ayrıca çeltik sulaması için alınacak dekara su bedelinin tespiti, Yönetim kuruluna, menkul ve gayri menkul mal almaya, satmaya, ipotek vermeye, ipotek almaya, kamu kuruluşları ve Bankalardan hibe, kredi ve bağış almaya, tam yetki verilmesinin görüşülmesi, Üyelerden su parası ödemeyenlerden alınacak gecikme faizinin tespiti, Yönetim kuruluna, verilecek huzur hakkı ve yollukların görüşülmesi ve karara bağlandı.

Olağan genel kurul sonunda üyelere katılımlarından dolayı teşekkür eden S.S. Çakmak Barajı Sulaması Sulama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Çelebi, “Saygı değer üyeler, bizleri kırmayarak olağan genel kurulumuza geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizlerin de bildiği gibi başta elektrik olmak üzere giderlerimiz son derece arttı. Bu konuda sizlerden talep ettiğimiz su bedelleri için anlayış göstereceğinize inanıyoruz. Hepinize şimdiden bol bereketli bir hasat yılı geçirmenizi diliyor, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından S.S. Çakmak Barajı Sulaması Sulama Kooperatifi, olağan genel kurulu sona erdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL