Edirne Haberleri Okuma Sayısı: 193

BİR TARİH KÜL OLDU

Edirne’de Selimiye Cami gölgesindeki geçmişte ipek kozası yetiştiriciliğinden dolayı halk arasında “Böcek Mektebi” olarak anılan 140 yıllık İl Müftülük binası henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında kül olarak kullanılamaz hale geldi…

BİR TARİH KÜL OLDU

Edirne’de Selimiye Cami gölgesindeki geçmişte ipek kozası yetiştiriciliğinden dolayı halk arasında “Böcek Mektebi” olarak anılan 140 yıllık İl Müftülük binası henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında kül olarak kullanılamaz hale geldi.
Edirne’de Meydan Ma-hallesi’nde, Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan tarihi Selimiye Cami arkasında bulunan Edirne İl Müftülük binasında sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede iki katlı tarihi ahşap binayı sararken, ihbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.  İtfaiye ekiplerinin 2 saat süren çalışmasında alev alev yanan tarihi bina kullanılmaz hale geldi.
BAŞSAVCI İNCELEME YAPTI
Öte yandan yanarak kullanılamaz hale gelen tarihi İl Müftülük binasında Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Arnak ile birlikte inceleme yaptı.
İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmasını sürdürdüğü binada ayrıca Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt ve Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yusuf Şamiloğlu da incelemelerde bulundu.
Edirne’de ‘Böcek Mektebi’ olarak da adlandırılan tarihi binada çıkan yangınla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı.
TARİHİ BİNA
Tarihi ahşap ve tuğla örgü binanın 1881 yılında yapıldığı, ipek böceği üretiminde kullanıldığı öğrenildi. 1935 yılında ilkokul olarak kullanılan binanın yaklaşık 30 yıl önce de İl Müftülüğü’ne devrildiği ve 2018 yılında onarımdan geçirildiği kaydedildi.
ERBAŞ’TAN GEÇMİŞ OLSUN
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçmiş olsun dileklerini iletti. Erbaş emsajında, “Edirne Müftülüğümüzde çıkan yangın hepimizi derinden üzmüştür. Ana binamızın kullanılmaz hale geldiği yangında çok şükür ki can kaybı olmamıştır. Personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cenab-ı Hak her türlü afet ve musibetten milletimizi ve insanlığı muhafaza eylesin.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL