Köy Haberleri SonDakika Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 795

BİLİM İNSANLARI 3. KEZ KAVACIK KÖYÜNE KARMA OSB YAPILAMAZ DEDI !!!

Uzunköprü Kavacık Köy Muhtarı Aziz Kurt ,gazetemize yaptığı açıklamada: Kavacık köylüleri ve müdahil S.S. Kavacık Köyü Tarımsal Kop. nin Edirne İdare Mahkemesine, Uzunköprü ilçesi, Kavacık Köyü sınırları içerisinde yer alan..

BİLİM İNSANLARI 3. KEZ KAVACIK KÖYÜNE KARMA OSB YAPILAMAZ DEDI !!!

Uzunköprü Kavacık Köy Muhtarı Aziz Kurt ,gazetemize yaptığı açıklamada: Kavacık köylüleri ve müdahil S.S. Kavacık Köyü Tarımsal Kop. nin Edirne İdare Mahkemesine, Uzunköprü ilçesi, Kavacık Köyü sınırları içerisinde yer alan Karma Organize Sanayi Bölgesi (Karma OSB) amacıyla tarım dışı amaçla arazi kullanım iznine itiraz için açılan davada 16 Haziran 2021 günü bilirkişi ziyareti yapılmıştı.

Heyette görev alan bilim insanları 29.07.2021 tarihli hazırladıkları raporda “Faaliyet alanının bulunduğu alanın etrafında yerleşim yeri, sulama göleti, tarım alanları,  orman alanları, mera alanları ve bunlardan elde edilecek tarımsal ürünler ve burada yaşayan canlılar birbirine bağlıdır. Yaşam koşulları açısından birbirlerinden etkilendiklerinden, bu bölgeye Karma Organize Sanayi Bölgesi yapılması durumunda tarımsal üretimin zarar göreceği ve doğanın zarar görmesi  durumunda da bunun telafisi mümkün olmayacağı için; dava konusu alanda yapılması planlanan ” Karma Organize Sanayi Bölgesi ”  için uygun bir alan/bölge değildir. Tarımsal üretim için çok önemli olan bu bölgenin tarımsal üretim yapmak için kullanılması gerekmektedir. Tarımsal üretim dışında hiçbir şey için kullanımı uygun değildir.” kanaatlerini sonuç olarak belirtmişlerdir.

Bu rapor da

Köyümüzde kurulmak istenen Karma OSB ‘nin doğaya,çevreye, tarıma zarar verecegini ve köyde  yaşayan köylüye yaşam hakkı tanımadığını,  açıkça ifade etmektedir.

Açık olan 3 ayrı  davada farklı bilim insanlarının 3 farklı  raporu da Kavacık köylüsünün haklılığının ispatıdır.  3 yıldır sürdürdüğümüz haklı hukuk mücadelemizde, hukuka va adalete olan inancımızla, Türk adaleti tarafından da haklı bulunmasını bekliyoruz.’’Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL