Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 358

AYLİN NAZLIAKA; ‘’YOKSULSUN SEN, YOKSUL KAL’ DEMEYECEĞİZ’’

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı  Aylin Nazlıaka,bir dizi ziyarette bulunmak üzere Uzunköprü’deydi.Nazlıaka’nın ilk durağı Cumhuriyet Halk Partisi Uzunköprü İlçe Başkanlığı’ydı.Burada Nazlıaka’yı,CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Muammer Çetiner,Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü,..

AYLİN NAZLIAKA; ‘’YOKSULSUN SEN, YOKSUL KAL’ DEMEYECEĞİZ’’

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı  Aylin Nazlıaka,bir dizi ziyarette bulunmak üzere Uzunköprü’deydi.Nazlıaka’nın ilk durağı Cumhuriyet Halk Partisi Uzunköprü İlçe Başkanlığı’ydı.Burada Nazlıaka’yı,CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Muammer Çetiner,Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü, CHP Uzunköprü Kadın Kolları Başkanı Duriye Sezer ,CHP Uzunköprü İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili karşıladı.

Nazlıaka CHP İlçe Binası’nda yaptığı konuşmada;”Bu kadar güzel,bu kadar coşkulu,bu kadar umut dolu bir salonda olmak gerçekten salonlara sığmayacağız,taşacağız.Uzunköprü’ye en son 2013 yılında gelmiştim.Burada güzel bir kahvaltı organizasyonu ve esnaf ziyareti olmuştu.O zamanda buradan çok güzel anılarla,çok güzel duygular toplayıp Ankara’ya dönmüştüm.Burada görüyorum ki eşitlikçi erkeklerle,güçlü kadınlarla ve Cumhuriyetçi Atatürkçü ülkenin kaderini değiştirmek isteyen güzel ve cesur insanlarla beraberiz.

Onun için şunu hatırlatmak istiyorum;sizler bir şeye imza attınız.Türkiye’de şu an 1394 belediye başkanı var ve bunların sadece 43’ü kadın.Yani %3 oranında kadın belediye başkanına sahibiz.Oysa ki toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor.%50 nerede,%3 nerede.Ama siz Uzunköprü’de bir değişim,bir dönüşüm başlattınız;Bir kadın belediye başkanı seçtiniz.Atatürk nasıl eşit bir Türkiye’yi kadın erkek hep birlikte inşaa ettiyse bizde CHP’de eşitliği yan yana omuz omuza mücadele ederek hayata geçireceğiz.” dedi.Buradaki tören yeni üyelere rozet takımı ile sona erdi.Nazlıaka daha sonra Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ı makamında ziyaret etti.

 MELHAN TEKSTİL’İ ZİYARET ETTİ

Aylin Nazlıaka’nın Uzunköprü’deki son durağı ilçemiz Çöpköy mahallesinde faaliyet gösteren Melhan Tekstil oldu.Nazlıaka ziyaretinde,Melhan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ham’ı makamında ziyaret ettikten sonra işçileri ziyaret ederek kolay gelsin dedi.

 

ÇOK ZOR ŞARTLARDAN GEÇİYORUZ AMA KİMSE YILGINLIĞA DÜŞMESİN

Melhan Tekstil Çalışanlarına kısa bir konuşma gerçekleştiren Nazlıaka ;’’ Tıpkı Mustafa Kemal’in izinden giden tüm neferler gibi, askerleri gibi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini yaşatmak ve cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kılmak hepimizin görevi. Bunu başaracağız kimse gözünü korkutmasın. Kimse yılgınlığa düşmesin. Çok zor şartlardan geçiyoruz. Ama şunu unutmayın içinde bulunduğumuz şartlar Kurtuluş Savaşındaki şartlardan daha kötü değil. Atatürk ve silah arkadaşları bu ülkeyi emperyalistlerden öyle şartlarda kurtardılar ki, bizim bugün yaşadıklarımız onların yanında gerçekten çok zor değil. Kadınlarımız sizler var olduğunuz sürece, sizler bu meydanları bu salonları doldurduğunuz sürece sizler hak hukuk diye hançeriniz yırtılana kadar bağırmayı sürdürdüğünüz sürece bu ülkeye gelecek o gelmekte olan. Buna inanıyorum.

 

‘YOKSULSUN SEN, YOKSUL KAL’ DEMEYECEĞİZ
Yani aile yoksul; fakat genç var iş arıyor, çocuk işe giremiyor. ‘Yoksulsun sen, yoksul kal’ demeyeceğiz. Ailelerin yoksulluk çemberini kırabilmesi için ve gelir düzeyinin yükselebilmesi için onları hayata katacağız ve istihdam edeceğiz. Başka ne yapacağız? Aile Destekleri Sigortası kapsamındaki aileler için çocukların eğitimine anaokulundan üniversite mezuniyetine kadar herhangi bir para ödememesini sağlayacağız.Hem yurtları hayata geçireceğiz, hem kreşler ve bahsettiğim birtakım imkanlar sunarak ailenin refahını yükselteceğiz. Hedefimiz şu olacak: Hani AKP yoksulluğu yönetmek istiyor ya; biz yoksulluğu yok etmek istiyoruz, yok etmek için uğraşacağız. Bugün Türkiye’de yoksulluk miras kalıyor. Yani bir çocuk yoksul bir ailede dünyaya geldiyse daha sonrasında o yoksulluk çemberini kırması çok ama çok zor oluyor. İşte biz bu imkanı vereceğiz, o ailelere elimizi uzatacağız.”dedi.

 

.”CUMHUR İTTİFAKI MUM GİBİ ERİYOR

Cumhur ittifakı her geçen gün mum gibi eriyor. Bizim ittifakımız ise her geçen gün oylarını yükseltiyor. Kararsızlar partisi diyeceğimiz özellikle Cumhur İttifakı’ndan kopmuş olan ve şu an henüz nereye oy vereceğini karar verememiş olan yada siyasetten umudunu yitirdiği için A partisi gidip B partisi gelse de ben zaten ezilmişim, ben kimsenin umurunda değilim, hayatımda ne değişecek diyenler var. Onun için bizlere düşen örgütlü mücadeleyi büyüterek, kapı kapı dolaşıp özellikle bu kararsız kesime partilerimizin politikalarını projelerini anlatmak olmalıdır. Çünkü o kadar uzun zamandır iktidara hazırız ki her konu da söyleyecek sözümüz, projemiz var. Ak Parti ise tükenmiş halde. Sözlerinin hiçbir karşılığı kalmadı. Ekonomi ile ilgili olarak sürekli yeni modellerden bahsediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar halk kendi yaşadığına, satın alma gücünün ne kadar zayıfladığına bakıyor. İşte o yüzden bu düzeni değiştirmek bize düşüyor, bunu da hep beraber yapacağız. Örgütlü gücümüzle yapacağız. Omuz omuza dayanışarak yapacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL