Tarım Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 393

AVRUPA TARIM’DA CEVİZ HASADI YAPILDI

Edirne Valimiz Sn. H. Kürşat Kırbıyık, Uzunköprü ilçemize bağlı Meşeli köyümüzde bulunan ve 3000 dekarlık bir üretim alanına sahip olan Avrupa Tarım Ceviz bahçesini ziyaret etti. Edirne Valisi Sn. H…

AVRUPA TARIM’DA CEVİZ HASADI YAPILDI

Edirne Valimiz Sn. H. Kürşat Kırbıyık, Uzunköprü ilçemize bağlı Meşeli köyümüzde bulunan ve 3000 dekarlık bir üretim alanına sahip olan Avrupa Tarım Ceviz bahçesini ziyaret etti.

Edirne Valisi Sn. H. Kürşat Kırbıyık, bölgenin en büyük üretim kapasitesine sahip tesislerinden biri olan Avrupa Tarım Ceviz bahçesininde yapılan ceviz hasatına katılarak, ceviz silkelenmesi ve toplanması aşamalarını yakından inceledi.

Daha sonra ceviz soyma ve kurutma tesisinin açılışını yapan Vali Kırbıyık, “Bu kapsamlı ve entegre tesis gerek üretim kapasitesi gerekse üretim ve işleme kalitesi ile bölge tarımımıza büyük katkı sunmaktadır. Özellikle tarımsal ürün çeşitliliği noktasında son derece önemli bir örnektir. Buradaki işletme ilimiz ve bölgemiz için çok önemli bir rol modeldir. Tesisin kurulumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bol bereketli bir hasat dönemi diliyorum.” dedi.

Toplam 3000 dekarlık alanda 2000 dekarlık dikili plantasyonda 50.000 ceviz ağacının bulunduğu Avrupa Tarım Ceviz Bahçesi 1.500 ton ceviz soyma ve kurutma kapasiteli tesis olup, işletme tek bir alanda kurulu en büyük ceviz yetiştiriciliği ve işleme tesisidir.

 

Hasada Edirne Valisi Hüseyin Kürşad Kırbıyık,Edirne İl Jandarma Komutanı J.ALB. TAŞKIN KELEŞ,Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt,AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba,CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı,Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü,Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürü Yıldıray YURTSEVEN,Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Lort,Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Ünel,Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanı Buğra Han PINAR,Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü,AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar,CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Muammer Çetiner,MHP Uzunköprü İlçe Başkanı Onur Özer Ser, AK Parti il genel meclis üyesi Nedret Akbulut, CHP İl Genel meclis Üyesi Mustafa Üstün,  Uzunköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Esen,Uzunköprü  Ziraat Odası Başkanı Yıldız Kılıç,Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan,Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akalın,Köy Muhtarları ve STK Başkanları katıldı.Tesisi gezerek bilgi alan Vali Kırbıyık ardından üretim sahasında incelemelerde bulundu.

 

 

AVRUPA TARIM HAKKINDA;

 

CEVİZ TRAKYA; Edirne ili Uzunköprü ilçesinde 300 hektar alanda Türkiye’nin tek bir alanda kurulmuş en büyük ceviz kapama bahçesinin satış markasıdır. 2015 yılında ilk fidanlarımızı toprakla buluşturduğumuz bahçemizde toplam 45.000 Adet ceviz ağacı bulunmaktadır. Hedefimiz birkaç yıl içerisinde; yıllık 1.000 Ton kurutulmuş kabuklu ceviz üretimini geçmektedir. 2011 yılından beri tarım faaliyetlerimizi sektörde ve yörede bilinen AVRUPA TARIM adı ile sürdürmekteyiz.

AVRUPA TARIM; 1998 yılında kurulmuş AVRUPA ELEKTRONİK ve TARIMSAL ÜRÜNLER SAN. TİC. LTD. ŞTİ’nin tarımsal faaliyetlerini yürüttüğü marka ismidir. Şirketimiz tarımsal faaliyetlerinin yanı sıra Samsung Türkiye’nin hem B2B hem de B2C Perakende Çözüm Ortaklığını yürütmekte olup, İstanbul’da bilinen bir çok noktada elektronik mağazaları bulunmaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL