Ekonomi Tarım Okuma Sayısı: 140

AKKUŞ:ÇİĞ SÜTÜN LT FİYATI EN AZ 13.50 TL OLMALIDIR

Uzunköprü Süt Üreticileri Birliği Yönetim kurulu Başkanı Tamer Akkuş; Üreticinin Üretimine Devam Edebilmesi İçin Çiğ Süt Fiyatının 13.50 TL Olması Gerekmektedir! AKKUŞ; Ulusal Süt Konseyinin 13 temmuz 2023 Perşembe günü..

AKKUŞ:ÇİĞ SÜTÜN LT FİYATI EN AZ 13.50 TL OLMALIDIR

Uzunköprü Süt Üreticileri Birliği Yönetim kurulu Başkanı Tamer Akkuş; Üreticinin Üretimine Devam Edebilmesi İçin Çiğ Süt Fiyatının 13.50 TL Olması Gerekmektedir!

AKKUŞ; Ulusal Süt Konseyinin 13 temmuz 2023 Perşembe günü  açıkladığı süt fiyatları sonrası

Hür Gazete muhabirine açıklama yaptı.

1 Ağustos’tan itibaren süt müstahsilleri bu şekilde devam edecektir. Tabi ki bu referans fiyatı… Bundan aşağı olmamak şartıyla oluşan bir fiyattır” dedi.Üreticinin litresini 10 Liradan sattığı süt, gelen zamla bugün 11.50 lira oldu.

 

 

ÜRETİCİNİN ÜRETİMİNE DEVAM EDEBİLMESİ İÇİN ÇİĞ SÜT FİYATININ 13.50 TL OLMASI GEREKMEKTEDİR!

 

Uzunköprü Süt Üreticileri Birliği Yönetim kurulu Başkanı Tamer Akkuş;  “Süt üreticimizin büyük umutlarla uzun zamandır beklemiş olduğu çiğ süt fiyatları açıklanmıştır. Ulusal Süt Konseyi çiğ sütün fiyatını litre başına 11.50 Türk Lirası olarak açıklamış bulunmaktadır. Bu durum süt üreticimizde büyük bir hayal kırıklığına yol açmıştır. Süt fiyatlarına bir önceki zam en son 2022 yılının Ekim ayında yapılmıştır. Bu zam oranını belirleyen yetkililere sormak istiyoruz. 2022 yılının Ekim ayından günümüze ülkemizde süt besiciliği üretim giderleri, işçi masrafları, asgari ücret, gıda alışverişi, yakıt, elektrik, su ve aklınıza gelebilecek herhangi bir tüketim ürünü ne kadar zamlanmıştır? Bu hayat pahalılığı göz önüne alındığında süt üreticisinin 10 aylık beklentisinin karşılığı bu mu olmalıydı? Günümüz şartlarında üreticinin üretimine devam edebilmesi için çiğ süt fiyatının 13.50 TL olması gerekmektedir.

TARIM VE HAYVANCILIK İSTİHDAMINA AÇIKLANAN ÇİĞ SÜT FİYATI İLE BİR DARBE DAHA VURULMUŞTUR

Ülkemiz ve bölgemizde gün geçtikçe azalan tarım ve hayvancılık istihdamına bu açıklanan çiğ süt fiyatı ile bir darbe daha vurulmuştur. Avrupa standartlarında bir kilo süt üreticinin 1.5 kilo yem giderine tekabül etmektedir. Ülkemizde ise her geçen gün artan girdi maliyetleri ile bir kilo süt bir kilo hayvan yemini karışlayamayacak duruma gelmiştir. Bugün sokağa çıktığımızda bir bardak çay 5 lira, yarım litre ufak su 5 lira, markette 1lt kola 22 lira, 1 kilo ortalama peynir 200 liralara dayanmıştır. Bu kararı veren yöneticilerimizin ellerini vicdanlarına koyarak tekrardan fiyat belirlemelerini ve üreticinin elindeki hayvanını kestirmeden bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini beklemekteyiz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL