Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 144

60 MİLYON KREDİ YETKİSİNE KABUL ARSA SATIŞLARINA RET

Uzunköprü Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 7 Mayıs 2024 Salı günü  saat 16.00’da yapıldı. Toplantının en önemli gündem maddeleri ise ‘Belediye Başkanı Ediz Martin’e 60 milyon TL kredi kullanma..

60 MİLYON KREDİ YETKİSİNE KABUL ARSA SATIŞLARINA RET

Uzunköprü Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 7 Mayıs 2024 Salı günü  saat 16.00’da yapıldı. Toplantının en önemli gündem maddeleri ise ‘Belediye Başkanı Ediz Martin’e 60 milyon TL kredi kullanma yetkisi verilmesi ve belediyeye ait iki adet taşınmazın satışı için belediye encümenine yetki verilmesi’ olarak öne çıktı.

 

60 Milyon TL’lik kredi kullanma yetkisi belediye meclisinden oy birliği ile geçerken, belediyeye ait taşınmazların satışı için belediye encümenine yetki verilmesi maddesine İYİ Partili Meclis üyeleri ve Başkan Martin ile birlikte toplamda 5 kabul oyu verildi. İlgili maddenin AK Parti ve  CHP’li meclis üyelerince  reddedildi.

 

Taşınmaz satışlarına yönelik yetki oylamasının ardından ise mecliste tansiyon yükseldi. Belediye Başkanı Ediz Martin, belediyenin mali durumunun kötü olduğunu ve toparlanabilmesi adına ilgili taşınmaz satışlarının gerekli olduğuna yönelik fikir belirttiği esnada, CHP Grup sözcüsü belediye meclis üyesi Ali Bülent Ulusoy,  konut imarları arsaların değil de sanayi imarlı arsaların satılma önceliği olması gerektiğini söyledi.

 

CHP Grup sözcüsü belediye meclis üyesi Bülent Ulusoy’un sert konuşmasına  yönelik Belediye Başkan Martin ise, “40 milyonluk bir icra var ve ödeyecek durumumuz yok. İşi buraya getiren ise sizin yönetiminiz. 40 milyonluk icraya rağmen, ödenmeyeceğini bile bile bir de son zamanda 14 milyonluk ihaleye çıkmışsınız” dedi.

 

CHP Grup sözcüsü belediye meclis üyesi Ali Bülent Ulusoy ise ilgili borçların yatırım amaçlığı olduğunu ifade ederek, “O zaman yol yapılmasın, taş olmasın, asfalt olmasın” diye cevapladı.

Başkan Martin ise Ulusoy’un bu sözlerine daha da sinirlenerek, “Ben bu yararsız tartışmalara girmek istemiyorum. Belediye icraya düşmüş ve bunu siz düşürmüşsünüz. Uzunköprü’nün geleceğine ipotek koymuşsunuz. Hala buraya gelip hesap sormaya kalkıyorsunuz” diyerek meclis salonundan ayrıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL