Ekonomi Okuma Sayısı: 108

“2-3 İNEKLE ÇOCUK OKUTMAYA ÇALIŞAN İNSANLAR VAR”

Edirne İl Genel Meclisi Uzunköprü Üyesi ve Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Mustafa Üstün, Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt fiyatına tepki göstererek; “Bu karar, küçük aile işletmelerini kapanma noktasına getiriyor”..

“2-3 İNEKLE ÇOCUK OKUTMAYA ÇALIŞAN İNSANLAR VAR”

Edirne İl Genel Meclisi Uzunköprü Üyesi ve Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Mustafa Üstün, Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt fiyatına tepki göstererek; “Bu karar, küçük aile işletmelerini kapanma noktasına getiriyor” dedi.

Edirne İl Genel Meclisi Uzunköprü Üyesi ve Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Mustafa Üstün, Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt fiyatı ile ilgili açıklama yaptı.

Üstün, 22 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü satış fiyatının 13,50 TL olarak belirlenmesine tepki gösterdi.

“ENDÜSTRİYEL YEME SON 20 GÜNDE 100 TL ZAM GELDİ”

Açıklanan fiyatın çok düşük olduğunu söyleyen Üstün; “Ben de büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapıyorum. Şu anda son raundu oynuyoruz. Endüstriyel yeme son 20 günde 100 TL zam geldi. İnsanlar çok zor durumda” ifadelerini kullandı.

“2-3 İNEKLE ÇOCUK OKUTMAYA ÇALIŞAN İNSANLAR VAR”

Üstün, hayvancılık yapan küçük aile işletmelerinin çok zor durumda olduğunu belirterek; “Bu karar, küçük aile işletmelerini kapanma noktasına getiriyor. Köylerde 2-3 inekle çocuk okutmaya çalışan insanlar var. Bunların durumu çok zor. Tarlan varsa bile kuru samanın maliyeti 60 TL. Sütün en az 16 TL olması gerekiyordu” dedi.

“HAYVAN SAYILARI ÇOK DÜŞTÜ”

Hayvancılık yapan üreticilerin veteriner hekim maliyetlerinin de çok yükseldiğini söyleyen Üstün; “Küçük aile işletmelerinin şöyle bir problemi daha var; hayvanlarda bir türlü çözülemeyen meme hastalığı problemi var. Ona antibiyotik kullandığımızda 10 gün boyunca hayvandan süt alamıyoruz. Öyle olunca da 10 günlük kazancımızı alamıyoruz. Küçük işletmeler git gide kapanıyor. Hayvan sayıları çok düştü” sözlerine yer verdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL