Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 244

YAPILAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ.

Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz ERDOĞAN pandemi döneminde okul-işletme iş birliği çerçevesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz ERDOĞAN başkanlığında İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Özcan GÜNER, Mimar Muslihiddin..

YAPILAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ.

Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz ERDOĞAN pandemi döneminde okul-işletme iş birliği çerçevesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz ERDOĞAN başkanlığında İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Özcan GÜNER, Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mesut KAYA, Teknik Müdür Yardımcısı Burcu YALINIZ, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Sinan ÇAKIR, koordinatör öğretmenler Tolga DİKBASAN, Dursun AYBUĞA’dan oluşan grup Uzunköprü Sanayi Sitesinde Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi stajyer öğrencilerinin ve mezunlarının çalışmalarını yerinde inceledi ve pandemi döneminde yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı.

 

Uzunköprü Kaymakamı Sn. Hakan Yavuz ERDOĞAN, Mimar Muslihiddin MTAL’den mezun olan öğrencilerin ZEF Tarım, Akar Tarım, Ceylan Tarım gibi işletmelerde istihdam edilmesinden, bu işletmelerin ulusal ve uluslararası alanlarda üretimde yer almasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek hem işletme sahiplerini hem de okul öğretmenlerini  ve öğrencilerini bu güzel işbirliğinden  dolayı tebrik  etti.

Ziyaret sırasında ZEF Tarım işletmesindeki makine parkurunun zenginliği ve üretimi, özellikle lazer kesim tezgâhlarının okulun stajyer öğrencileri tarafından kullanılması dikkat çekti. İşletmeler ve okul arasında yapılan iş birliği protokollerinde okulda AR-GE birimi kurulması, özellikle işletme çalışanlarına rehberlik servisi tarafından gerekli desteğin verilmesi, okuldaki öğrencilerin mesleki bilgilerinin ve uygulama becerilerinin geliştirilmesi konusunda gereken desteğin sağlanacağı belirtildi. Ziyaret sonucunda sanayi için aranan eleman yetiştirme hususunda Mimar Muslihiddin MTAL başta olmak üzere meslek liselerinin ülke ve bölge ekonomisi açısından ne kadar önemli bir yer teşkil ettiği anlaşıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL