Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 756

UZUN KÖPRÜ’NÜN KÖPRÜSÜ TAŞTAN

Sevgili okurlarım, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşine az rastlanılacak bir gündemle baş başayız. Takip etmekte zorlanıyoruz. 72 saatte peş peşe alınan kararlar, biz gazetecileri de şaşırtıyor. Türkiye’de her gün kadınlar öldürülürken, kadına yönelik şiddet..

UZUN KÖPRÜ’NÜN KÖPRÜSÜ TAŞTAN

Sevgili okurlarım,

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşine az rastlanılacak bir gündemle baş başayız. Takip etmekte zorlanıyoruz. 72 saatte peş peşe alınan kararlar, biz gazetecileri de şaşırtıyor. Türkiye’de her gün kadınlar öldürülürken, kadına yönelik şiddet her geçen gün artarken, ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’, Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshedildi.

Türkiye’de Gündem birdenbire değişti derken merkez Bankası başkanı Naci Ağbal’ın görevinden alındığı açıklandı. Dörtbuçuk ay önce göreve getirilen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı. Ağbal’ın yerine Yenişafak yazarı da olan 26. dönem AKP Milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi.

 

Sevgili okurlarım,

Tarihi Uzun Köprü’nün Restorasyonu için ilk adım atıldı. Köprünün başına şantiye kuruluyor. Şantiye şefi ile konuştuğumda Tarihi Uzun Köprü’nün restorasyonun 3 yıl süreceğini söyledi. Şantiyenin kurulması da 3 ayı bulacak. AKP Edirne İl Genel Meclis Üyesi, Nedret Akbulut’un belirttiği gibi, “başlanmış iş, bitmiş iş”, demektir. Tarihi Uzunköprü’nün restorasyonu için emek sarf edenlere teşekkür ediyorum. Köprüyü ziyaret etmişken Ergene’nin berbat kokusundan etkilenmemek mümkün mü? Eski AKP yöneticisi Cengiz Manga Ergene konusunda şöyle konuştu; yıllar öncesi Ankara’da makamında bize de söz vermişti, “oltaları hazırlayın seneye balık tutacağız, demişti. Yıllar geçti. Misinalar çürüdü, oltalar paslandı. Yüzmeyi öğrendiğim, küfeler dolusu sazanından, yayınına kadar türlü balıkları tuttuğumuz, Ergenem karalar bağlamış, ağlıyor, şimdi.”

 

Ali Çağlayan; STK’lar Uzunköprü halkına önderlik edip eylem yapmalı, ses vermeli, ses getirmeli. Ama görüyorum ki Bülbül Korusu için de saman alevi gibi zayıf bir tepki verilebildi. Halk, Bülbül Korusuna çadır kurmalı, Ergene’nin yanında yatmalı, Siyasiler gelip nutuk atmasınlar. icraat göstersinler. Yalakalık yapılıp, el-pençe divan durulmadan çatır çatır yüzlerine haykırılmalı. Ergene temizlenmeden hiçbir siyasi mitinge katılmamalı. Var mısınız? Benden, bu kadar…

Ahmet Acaroğlu; Veysel Eroğlu’na ikram edin. Fen lisesinin kapalı spor salonu açılışında yaptığı konuşmada dört sene sonra Ergene’nin su içilebilir hale geleceğini söylemişti. Vaatler teyyare, Ergene seyyare. Nehir kahrediyor artık, böyle simsiyah bir kadere.

Mahmut Dere; “iş, aş, Haydar Baş”, demekle olmuyormuş, di mi? Çevrenin ve doğanın insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğu aşikâr. Unutmamak gerekir ki; bu zehirli atıklar da bir OSB nin eseri. İşte bir avuç Kavacıklı da tam bunun mücadelesini veriyor. 2 yılı aşkın bir süredir. İğneyi kendimize batırırsak, çuvaldızın acısını hissederiz.

Ergene kirliliği için birçok yorum var. Beni üzen başka bir konu daha var. Çiftçilerimiz tarlalarını ilasç atmışlar ilaçların kutuları oldu. Birkaç tanede dolu bırakılmış. Doğaya önce insanoğlu olarak biz sahip çıkalım. Köprü ve ergene Nehrinin sorunlarını şimdilik sonlandırırken 3 yıl sonra Köprü onarımı ve kent meydanı bittiğinde Uzunköprü’nün o güzelliğini hayal ediyorum. Siz de edin.

 

Muharrem İnce’nin liderliğini yaptığı Memleket Hareketi’yle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiği Eski CHP Uzunköprü ilçe Başkanı İnanç Sülüş’ün Paylaşımlarından görüyorum. İnanç Sülüş’ten Memleket Hareket’inin Uzunköprü ilçe Başkanı olacağından bahsediliyor. Sülüş de paylaşımlarında bu mesajı veriyor. Sülüş, CHP üyeliğinden İstifa etti mi? Bilmiyorum. Kamuoyuna yansımadı. Yansımadığına göre şu anda CHP Üyesi. Peki CHP’den istifa eden İnce ile boy boy poz veriyor. İlçe başkanı olacağı sinyali veriyor. Etik olarak CHP üyeliğinden istifa etmesi gerekmiyor mu?

Sosyal medya hesabımızdan yaptığımız haberimiz bugün ki sayımızda yerini aldı. Bu habere yapılan yorumlar:

Fehmi İpsalalı; İnanç bunu yaparsa partililer ve şahsım olarak ayıplarım ve de halka, onları rezil ettirmek için herşeyi yaparım.

Cemal Kılıç; Bu bilinen bir şey sürpriz değil. genel seçimler de millet vekili adayı. Yerel seçimlerde de belediye başkanı adayı. Muharrem İnce’nin dizinin dibinden ayrılmıyor. İlçe başkanı da olmasın mı?

Uğur Günaydın; Vatanını oylarını satan adamdan bi bok olmaz boşuna ümitlenmesin. Hiç olacağına değil o is. Bir daha kimse ona oy vermez. Bir de secim akşamı bi hileye karşı bütün hukukçuları, avukatları toplayarak itiraz edecekti. Ama kendi oylarına bile sahip çıkamayan adamdan ne cumhurbaşkanı olur, ne de ülkeye yönetici.

Ayhan Sakarya; SAAT DAHA 10 PEŞTEMALI YERE ATIP GÜREŞTEN KAÇAN, BU SEFER GÜREŞE ÇIKMADAN, “ADAM KAZANDI”, DİYE PEŞTEMALI BAĞLAMADAN, GÜREŞ MEYDANININA BİLE ÇIKMADAN, MEYDANI TERK EDER , DİYE DÜŞÜNÜYORUM. DÜŞÜNÜYORUM. ÇÜNKÜ GÖNÜLLERDEN SİLİNMİYECEK VE UNUTULMAYACAK İZLENİM VE İNTİBAA BIRAKTI.

Muharrem İnce ve inanç Sülüş ile daha çok yazacaklarımız olacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL