Edirne Haberleri Okuma Sayısı: 232

“TÜM KURUMLAR TEYAKKUZA GEÇTİ”

Son 91 yılın en kurak dönemi yaşanan Edirne’de son günlerde etkili olan yağışlarla bölgede oluşan taşkınlar ve sıkıntılar meclis gündeminde konuşuldu. Ocak ayı toplantılarında susuzluktan ve kuraklıktan bahsederken, bir anda..

“TÜM KURUMLAR TEYAKKUZA GEÇTİ”

Son 91 yılın en kurak dönemi yaşanan Edirne’de son günlerde etkili olan yağışlarla bölgede oluşan taşkınlar ve sıkıntılar meclis gündeminde konuşuldu.

Ocak ayı toplantılarında susuzluktan ve kuraklıktan bahsederken, bir anda taşkınları konuştuklarını dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, tasarruflu su kullanımı konusunda araştırma yapmak üzere ilgili komisyonu görevlendirdiklerini hatırlattı.

“EKİPLERİMİZ O BÖLGELERDE ÇALIŞMALAR YAPTI”

“Kanal Edirne” projesiyle taşkın riskinin azaldığını fakat bir takım eksikliklerin de olduğunu belirten Geçmiş; “Geldiğimiz noktada barajlarda doluluk oranımız yeterli seviyeye ulaştı. Bu doluluklar bize önümüzdeki yaz da yeter diye düşünüyoruz. Çok fazla ve ani yağan yağmurlar ilçelerimizde ve bazı köylerimizde sıkıntılara neden oldu. Uzunköprü’de, Oğulpaşa ve Abalar köyünde sıkıntılar vardı. Ekiplerimiz o bölgelerde çalışmalar yaptı” dedi.

“Tüm kurumlar teyakkuza geçti”

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in koordinesinde tüm kurumların teyakkuza geçtiğini ifade eden Mehmet Geçmiş, ” Valimiz bizzat, kurum müdürleri, genel sekreterler, ekiplerle birlikte çizmelerini ve yağmurluklarını giyerek çalışma yaptı. Daha önce görev yapan genel sekreterler taşkın halinde sahaya çıkmazdı. Oturdukları yerden personeli yollarlardı. Bu duyarlı davranıştan dolayı da ilçelerde kaymakamlıklar, köylerde muhtarlar harekete geçtiler.” şeklinde açıklamada bulundu.

Afet durumunda mağdur olanların 10 gün içinde gerekli kuruma başvuru yapması gerektiğine değinen Geçmiş, bu süreyi geçirenlerin katkıdan faydalanamayacağını aktardı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL