Tarım Haberleri Okuma Sayısı: 166

TRAKYA KALKINMA AJANSINDAN ZİRAAT ODASINA ZİYARET

Ziraat Odası, Trakya Kalkınma Ajansını ağırladı İlçemiz Uzunköprü’de son dönemde tarıma yönelik olarak çalışmalarına hız veren Ziraat Odası Meclisi hedefleri doğrultusunda yatırımlara devam ediyor. Yaklaşık 2 yıl önce Uzunköprü İstasyon..

TRAKYA KALKINMA AJANSINDAN ZİRAAT ODASINA ZİYARET

Ziraat Odası, Trakya Kalkınma Ajansını ağırladı

İlçemiz Uzunköprü’de son dönemde tarıma yönelik olarak çalışmalarına hız veren Ziraat Odası Meclisi hedefleri doğrultusunda yatırımlara devam ediyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Uzunköprü İstasyon mahallesinde bulunan 2012 yılına kadar faal çalışan fabrika binasını arsası ile birlikte ziraat odası bünyesine kazandıran ziraat odası bu alana proje yapmak adına Trakya Kalkınma Ajansı ile iletişime geçti.

Uzunköprü Ziraat Odası başkanlığının daveti üzerine gelen Trakya Kalkınma Ajansı genel sekreteri Mahmut Şahin, Edirne yatırım destek uzmanı Uğur Okuş, Edirne yatırım destek koordinatörü Bahar Manavtoprak fabrikayı ve yerini gezerek düşünülen projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar ve AK Parti Uzunköprü İl Genel Meclis üyesi Nedret Akbulut’un da yer aldığı ziyarette oda yönetimi düşündükleri projeler hakkında bilgi alışverişi yapıldığı öğrenildi.

15 bin 336 metrekare üzerinde 3 Bin 695 metrekare kapalı alana sahip, içerisinde depo, idare binası gibi kullanım kısımları olan tesisi ziraat odasına kazandırdıklarını belirten Oda Başkanı Özcan Kayalı, çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Geçmiş dönemde buraya üretici destekli soğuk hava deposu kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını, ancak üreticiden bu konuda yeterince talep gelmediğini belirten Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı, “Uzunköprü Ziraat Odası olarak söz verdiğimiz gibi çiftçimize hizmet vermek adına çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız birçok çalışma ile eksikliklerimizi tamamlarken, bir yandan da yeni projeleri hayata geçirmek istiyoruz. 15,336 dölüm üzerinde 3695 metrekare kapalı alandan oluşan içerisinde deposu, idare binası gibi alanları bulunan tesisi ziraat odasına kazandırmıştık. Buraya Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile neler yapabiliriz düşüncemiz var. Yönetim Kurulumuzun daveti üzerine gelen Trakya Kalkınma Ajansı genel sekreteri Mahmut Şahin, Edirne yatırım destek uzmanı Uğur Okuş, Edirne yatırım destek koordinatörü Bahar Manavtoprak ve Uzunköprü Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe yönetimi ile projelerimiz hakkında bilgi alışverişi yapıldı. En kısa sürede gereken çalışmaları başlatacağız. Kendilerine davetimize icabet ettikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’de fabrika alanında yaptıkları incelemelerde memnun kaldıklarını ve buraya yakışır bir proje üzerinde çalışmalara başladıklarını belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL