Ekonomi Yaşam Okuma Sayısı: 471

TAMER AKKUŞ: “DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLUYORUM

Uzunköprü Süt üreticileri Birliği Başkanı Tamer Akkuş, 21 Mayıs Dünya Süt günü hakkında gazetemize açıklama yaptı. Uzunköprü Süt üreticileri Birliği Başkanı Tamer Akkuş,yaptığı açıklamada: her yıl 21 Mayıs tarihi “Dünya..

TAMER AKKUŞ: “DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLUYORUM

Uzunköprü Süt üreticileri Birliği Başkanı Tamer Akkuş, 21 Mayıs Dünya Süt günü hakkında gazetemize açıklama yaptı.

Uzunköprü Süt üreticileri Birliği Başkanı Tamer Akkuş,yaptığı açıklamada: her yıl 21 Mayıs tarihi “Dünya Süt Günü” olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı “Dünya Süt Günü”, 1991 yılında ülkemizde de kabul edildi. 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nün içinde bulunduğu 21 – 28 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta da ‘Süt Haftası’ olarak kutlanıyor.

Bugün, yıllık kişi başına içme sütü tüketimi Avrupa Birliği ülkelerinde 89 kg, Avustralya’da 107 kg, ABD’de 83 kg düzeyinde. Bu rakam Türkiye’de ise 26 kg civarında seyrediyor.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine ve Türkiye’deki nüfus ve sağlık araştırmalarının sonuçlarına bakıldığında obezite ve kronik hastalıklar kadar bodurluğun da nesilleri bekleyen önemli bir tehlike olduğunun görüldüğünü belirten Akkuş, “Ülkemiz, çocukluk dönemi beslenme bozuklukları, iyot yetersizliği hastalıkları, kronik malnütrisyon, raşitizm, beslenme yetersizliğine bağlı anemi ve obezite gibi konularda risk altındadır. Bu nedenle okul çağındaki çocuklara süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlığının kazandırılması, bu olumsuzlukların giderilmesinde ve hedeflere ulaşılmasında önemli bir rol oynayacaktır. Okul Sütü Projesi bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Projenin sağlıklı bir gelecek için önemine inanıyor ve programın gelecekte her iki döneme genişletilerek uygulanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uzunköprü Süt üreticileri Birliği Başkanı Tamer Akkuş,Telli çeşme meydanındaki satış reyonumuzda , 21 Mayıs Dünya Süt Günü’ne özel süt fiyatımız,3.50 krş. dedi.

????????????????????????????????????

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL