Edirne Haberleri Okuma Sayısı: 259

SİLAH RUHSATLARI TEK KARTTA BİRLEŞİYOR

Edirne İl Emniyet Müdürlüğünden gazetemize yapılan yazılı açıklamada: Yivli ve yivsiz silahlara ait silah ruhsatının taklit, tahrip ya da tahrif edildiğinde tespit edilmesine imkan veren görsel ve mantıksal güvenlik özelliklerini..

SİLAH RUHSATLARI TEK KARTTA BİRLEŞİYOR

Edirne İl Emniyet Müdürlüğünden gazetemize yapılan yazılı açıklamada: Yivli ve yivsiz silahlara ait silah ruhsatının taklit, tahrip ya da tahrif edildiğinde tespit edilmesine imkan veren görsel ve mantıksal güvenlik özelliklerini taşıyan tek bir kartta toplanması amaçlanmıştır.

Bu doğrultuda; Silah Ruhsat Kartlarının 17/07/2025 tarihine kadar Yeni Nesil Silah Ruhsat Kartı ile değiştirilmesi, Yivsiz Tüfek Ruhsatnamelerinin ise 01/03/2023 tarihine kadar Yeni Nesil Tüfek Kartlarıyla değiştirilmesi gerektiğinden silah ruhsat başvurularına 25/03/2021 tarihinden itibaren randevu sistemi getirilmiş olup, randevu işlemleri e-devlet sisteminde açılmıştır.

Yeni Nesil Silah Ruhsat Kartıve Yeni Nesil Tüfek Kartlarıyla ilgili iş ve işlemlerinde vatandaşlarımız e-devlet sistemi üzerinden randevu oluşturarak zaman kaybetmeden randevu gününde işlemlerini silah ruhsat birimlerinden gerçekleştirebileceklerdir.

 

 

 

EDİRNE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL