Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 278

Selim Bekar Yazdı:BALIK HAFIZALI DEĞİLİZ

Sevgili okurlarım,1 Şubat 2021 tarihli Gazetemizin Manşet Haberinde  VATANDAŞ AKBULUT’A SORUYOR ERGENE  HUZUR EVİ PROJESİ  NE OLDU? Haberimizin altına bir çok yorum geldi. Ben Sayın İl Genel Meclis Üyesi Nedret..

Selim Bekar Yazdı:BALIK HAFIZALI DEĞİLİZ

Sevgili okurlarım,1 Şubat 2021 tarihli Gazetemizin Manşet Haberinde  VATANDAŞ AKBULUT’A SORUYOR ERGENE  HUZUR EVİ PROJESİ  NE OLDU?

Haberimizin altına bir çok yorum geldi. Ben Sayın İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut’un  yorumu ile köşemin satırlarına başlayayım. evet bu eleştirilerde biraz haklılık payı var…yalnız bu duruma düşülmesinin sebebini yazan çizen yok…daha öncede söyledik hatîrlatalım..zamanın belediye başkanı bu konuyu mahkemeye taşımış ve bu süreç 4-5 yıl sürmüştü .gelen parası geri gitti bu sebeple…şimdiye kadar hizmete çoktan girmişti…şimdi ise kaymakam beyin de yönlendirmesiyle iki hayır sever ve valilik işbirliği ile süreç başladı ve yakında sonuçlanır bu böyle…yani gecikme sebebi chp zihniyeti ve bu net…4 tane mahkeme başvurusu yapıldı ve yıllar sürdü yanlışmı..öyle olmadı mı?

sayın kartel medya biraz da şu pazar yeri ne oldu….oto gar işleri ne alemde…sokak- yol durumları vs vs bir kerre de bunlaradan bahset…gık -tık yok…bak ergeneye akan 3 tane kanalizasyon atıkları hala arıtmaya bağlanmadı bir sor bakalım selim bey niye…bekliyoruz…sor bakalım bağlanması için ne kadar zaman tanındı…

Sayın Nedret Akbulut’ kendi siyasi partinin progamandasını yapıyor yapacak. Şunu hatırlatmakta yarar görüyorum. Bahsettiği dönemin belediye başkanı Uzunköprü’deki tüm siyasi parti ilçe başkanlarını ,sivil topluk kuruluşu başkanlarını, Yerel basını Belediye meclis toplantısında toplayarak 2 Yıllık Üniversitenin Son durumu hakkında bilgilendirmiş ve Huzur evimi Yüksek okul mu kalsın. Katılımcıların %95 Okul olarak kalmasını Uzunköprülü hayırseverlerin  yardımı ile okulun yapıldığının altı çizilmiş ve başkan İşbilen’în gerekli işlemleri yapmasını belirtmişlerdi. Sayın Akbulut Uzunköprü Halkının balık hafızalı olduğunu düşünüyor herhalde.  Hatırda kalmaz,satırda kalır ogün tüm yerel basın bunla ilgili haberleri yapmıştı.Arşivlerimizde mevcuttur.

Akbulut İl genel meclisinde CHP’li İl genel meclis üyesi Ahmet Sarıgül’ün Tarihi TAŞKÖPRÜ ve  2 Yıllık üniversitenin durumları sorduğunda verdiği cevap.

Geçmiş Dönem Edirne Valisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile görüşerek Uzunköprü’de bir huzurevine ihtiyaç olduğunu söylediğini ifade eden Akbulut, “Karar verildi, kararı çıktı. O zamanın parasıyla 4 milyon kadar geldi. O dönemin belediye başkanı mahkemeye gitti. Karar Aile ve Sosyal Politikalarda kaldı ve huzurevi yapılması için imza bekliyor. Mahkeme sürecinden dolayı 4 milyon lira da geri gitti. Dönemin belediye başkanı Uzunköprü’ye çok büyük yazık etti. Huzurevi 4 tane mahkeme süreci geçirdi. Bu 2 konu hepimizin arzu ettiği bir mevzu. Uzunköprü’ye yeni bir köprü oldu. Yeni nesil eski nesle ithafen yeni bir köprü yaptırdı. Bununla ilgili yetkililer sürekli Bakanlarla görüşüyor. Önümüzdeki süreçte göreceğiz. Bu konuda bir zafiyetimiz var. Düzelecek inşallah.” Şeklinde konuştu.

 

 

Sevgili Okurlarım ,Köşemde daima Tarihi şehir Osmanlı’nın ilk şehri diye yazıyorum. Bu şehirde yaşamaktan mutluluk duyuyorum.2017 Yılında Otel Ergene’de Trakya Kalkınma Ajansı’nın   Uzunköprü Vizyon Planı konuşmuştuk.katılımcılar fikirlerini beyan etmiş kitapçıkta yer almıştı.Tarihi şehir olduğumuzun kanıtıdır. Köprüsü , Camileri,çeşmeleriyle.

 

Sosyal ve Kültürel Değerler » Dünyada bir eşi daha olmayan Uzunköprü (1239 metre) » Türkiye’de tek olan, yapılışı Osmanlı dönemine dayanan özgürlük anıtı » Muradiye (2. Murat) Camii » Şehsuvar Bey Camii » Halise Hatun Camii » Rıza Efendi Camii » Kilise » Ergene Kervansarayı » Çifte Hamam » Samanyemez Çeşmesi, Mahmut Baba Çeşmesi, Kervansaray Çeşmesi, Telli Çeşme, Mahmut Baba Çeşmesi, Hasodalı Mehmet Ağa Çeşmesi, Oniki Çeşme… » Uzunköprü Meslek Yüksek Okulu » Yüksek proje üretme ve yürütme kapasitesi » Tarihi ve kültürel değeri olan yerlerde devam eden restorasyon çalışmaları » Kozmopolit yapısı (Roman vatandaşların varlığı) Doğal Değerler » Geniş ve verimli tarım arazileri » Çeşitli tarımsal ürünün yetişebilmesine müsait iklim » Üzüm ve şarapçılık » Ergene nehri » Göl ve barajlar » Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği üyesi olması » Çevre bilincinin gelişmiş olması » Yüksek yer altı suyu potansiyeli Ekonomik Değerler » Yüksek tarım, sanayi ve hayvancılık üretimi » Zengin linyit kömürü yatakları » Geniş ve verimli tarım arazileri » Sulama imkânı » Turizm potansiyeli » Hale hazırda çalışmıyor olsa da Eskiköy demiryolu sınır kapısının varlığı » İlçedeki yüksek meyvecilik ve sebzecilik potansiyeli » Önemli oranda seracılık yapılması » Üzüm ve şarapçılık kültürünün köklü olması » Görece güçlü hizmet sektörü Fark Yaratan Değerler » Köprü » Linyit » Bağcılık » Sebze ve meyvecilik » Seracılık » Yüksek nüfusu » 15 yakın baraj ve sulama göleti » Ergene nehri » Demiryolu bağlantılı Eskiköy Sınır Kapısı.

Köşemin Başlığı gibi biz balık hafızalı değiliz.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL