Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 540

SELİM BEKAR YAZDI:ALKIŞLAR KILIÇ VE YÖNETİMİNE

Sevgili Okurlarım; Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Yıldız Kılıç’ı 6 Yıl önce Ziraat Odası Başkan Adayı ve Başkan  olduğunda  Konuşmalarını dinleyince A Karamolla A Kılıç demiştim. Konuşma yeteneği yok. Ama Ticarette..

SELİM BEKAR YAZDI:ALKIŞLAR KILIÇ VE YÖNETİMİNE

Sevgili Okurlarım; Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Yıldız Kılıç’ı 6 Yıl önce Ziraat Odası Başkan Adayı ve Başkan  olduğunda  Konuşmalarını dinleyince A Karamolla A Kılıç demiştim. Konuşma yeteneği yok. Ama Ticarette çok zeki. her seçilene Peşin hükümlü hiç olmadım bir yıl müddet veririm. Ve takibe başlarım.

Günler ,aylar ,yıllar  geçti. Yılların içinde neler neler yapıldı. Ben demiyorum. Uzunköprü halkı ve çiftçisi övüne övüne söylüyor. 6 Yıl önceki Uzunköprü Ziraat Odası ile şimdiki Ziraat odasının arasında dağ gibi uçurum var. Bak Selim Bey tarlada da olsak seni takip ederiz. Durmadan bize canlı yayın yaprak bilgiler veriyorsun sağolasın. Şimdi ben sana kısaca Çiftçi nedir onu anlatayım sen nasıl istersen yaz. Geçimini toprağı ekerek sağlayan kimselere çiftçi veya rençber denir. Yaptıkları işe ise çiftçilik denir. Türkiye’de yüzde 34 istihdam, yüzde 43 işgücü ve ulusal gelire de yüzde 12 dolayında katkı sunmalarına karşın, ulusal gelirden sadece yüzde 1 civarında pay alır duruma getirilmişlerdir.

Çiftçilik nedir ? (Özet) : Toprakta ekim, bakım, dikim ve yetiştirme yolları ile bitki, hayvan ya da hayvan ürünleri istihsalinde bulunmak ya da bu ürünlerin yetiştiricileri tarafından işlenip değerlendirmek mesleğine çiftçilik denir. Devamlı olarak bu işle uğraşanlara da “çiftçi” denir. Çiftçilik, insanların en önce uğraşmağa başladıkları bir sanat geniş bir bilim ve önemli bir istihsal şubesidir.

Çiftçilik nedir ? (Detay) : İnsan gücü ve çeşitli makinalardan faydalanılarak toprağın işlenmesi, ekilmesi, mahsulün elde edilip değerlendirilmesini içine alan üretim bölümü. Bugünkü çiftçilik daha genel mânâda olup, hayvancılık ve kültür balıkçılığı da uğraştığı işler içinde mütâlaa edilmektedir. Eskiden çiftçilik teriminden bir çift hayvanın çektiği saban veya pullukla yapılan zirâat anlaşılırdı. Bugün en modern makinalarla yapılan fennî usûllerin uygulandığı çifçilik, ekonominin temelidir ve bu başlıbaşına bir ilim sayılmaktadır.

 

 

Şimdi sülerim sana  bugün burada toplantıdaydıkya Bizim ellerimiz Nasırlı ,bizim üzerimiz çamurlu, Ayakkabılarımız delik biz kısacası çiftçileriz.  bizimde toplandığımız hakkımızı aradığımız çatımız var adına da Ziraat Odası derler. Bu Yıldız Kılıç ve yönetimi var ya  Bize yakışır şekilde  asansörlü hizmet binası yaptılar,eskiden  4 tanecik personel vardı. Şimdi bakarsın 17 tane oldular. 1 araç vardı 3 araç almışlar, Gübre ayağımıza geliyor. Uzunköprü’de istihdam ve işsizlik sorunu var, bizim evlatlarımız çalışırlar mutluyuz.  Bina bina işte demeyin içini de doldurdular. Konferans salonu, toplantı salonu sayamam hepsini kafacığım almıyor.

Biraz yaşlandık kimleri görmedik ki ama Bugün ki başkanımız Yıldız Kılıç ve 21 meclis üyesi birbirlerine inanmışlar. Liderleriyle birlikte Uzunköprü Çiftçisi için kafa yoruyorlar. Koltuk kaygıları olmadan görev süreleri içinde Uzunköprü’ye neler kazandırırız hesabını yapıyorlar. biz çok memnunuz. Ömrüm yeterse yine bu ekibe oy vereceğim. Çok Zamanını aldım Halkın Hür Sesi Selim Bey kardeşim. Sana ve ekibine kolaylıklar diliyorum.

2 Mart 2021 Salı Günü Ziraat Odası Sekreterliğinden Aradılar. Selim Bey 4 Mart 2021 Perşembe günü Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Yıldız Kılıç ve Meclis üyeleri Basın Açıklaması yapacaklar. Sizleri de davet ediyoruz. ‘’ Dediler.

 

Biz gazetecilerin kulakları açıktır ne açıklayacaklarını ve Uzunköprü için bomba bir yatırım olduğunu biliyordum. Doğru bilgiyi sizlere aktarmak için yetkili ismin açıklamasını bekledim. Uzunköprü’ye bağlı Demirtaş mahallesinde kapalı alanı 3 Bin 695 Metrekare olmak üzere toplam 15 Bin 336 Metrekare olan fabrikayı TMSF Kanalı ile 1 Milyon 850 Bin TL bedelle Ziraat odası Mülkiyetlerine kattı.

Niçin alındı burası Yıldız Kılıç ve Ekibi Çiftçisine  Soğuk hava deposu ve tohum eleme tesisi ve alternatif ürün işleme tesisleri yapacağına söz vermişti. Biz alınan tesisi Basın olarak gezdik. Sizlerinde görebilmesi için Gazetemizin Sosyal Medya hesabından Canlı yayın yaptık. Çektiğimiz tüm resimleri  paylaştık. Tesisin  içinde yapılacak yeni yatırımları İlerleyen günlerde sizlere aktarmaya devam edeceğim. Uzunköprü çiftçimize ve Ziraat odamıza tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum. Başarılı projelere imza atanlara kıskananlar  çıkıp çamur at izi kalsın  politikası güdebilirler.. Ama herkes kimin ne olduğunu biliyor.

 

Köşemi J. Keth Moorhead sözü ile kapayayım. Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL