Edirne Haberleri Ekonomi Tarım Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 583

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK OSB PROJESİNE STARTI VERDİ

BAŞKAN ERCAN İHTİYAR UZUNKÖPRÜ OSB’DE GELİNEN SON NOKTA HAKKINDA BİLGİ VERDİ, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK OSB PROJESİNE STARTI VERDİ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK, Edirne ziyaretleri..

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK OSB PROJESİNE STARTI VERDİ

BAŞKAN ERCAN İHTİYAR UZUNKÖPRÜ OSB’DE GELİNEN SON NOKTA HAKKINDA BİLGİ VERDİ, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK OSB PROJESİNE STARTI VERDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK, Edirne ziyaretleri kapsamında Edirne İl,ilçe Oda/Borsa Başkanları ve sanayicilerimiz ile bir araya geldi. Edirne Valisi Ekrem CANALP ve protokol üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşen toplantıya Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzunköprü OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Ercan İHTİYAR, Meclis Başkan Yardımcısı Güray ÖZTÜRK ve OSB Müteşebbis Üyesi Nedret AKBULUT katılım sağladı.

Toplantıda söz alan UTSO Başkanı Ercan İHTİYAR,öncelikle UTSO tarafından yürütülen Çevreye Duyarlı Organize Sanayi Bölgesi projesi hakkında Bakan VARANK’a kısa bir brifing vererek OSB projesinde gelinen son durum hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Ercan İHTİYAR konuşmasında ‘’Sayın Bakanım bizler bugüne kadar ilçemizde ve bölgemizde işsizliği azaltacak herkesin bahsettiği katma değerli üretimi yapabileceğimiz OSB projemizde bugüne kadar titizlikle çalıştık. OSB projemiz bazı itirazlar sebebiyle iki sene gecikti. Bizlerde çekinceleri dikkatle takip ediyor ve dikkate alıyoruz. Burada oluşacak olumsuz yatırımlara öncellikle ben Ercan İHTİYAR olarak izin vermeyeceğimi belirtmek isterim. Bu kapsamdageçen hafta sayın valimizle konuyla ilgili yaptığımız toplantıda, OSB hakkında daha fazla beklememe ve biran önce kazmayı vurarak proje start verme kararı aldık. Yatırım talepleri var,yatırımcılar herhangi bir duyuru ilan açmamamıza rağmen geliyor, OSB’de yatırım yapmak için başvuruda bulunuyor ancak bizler kendilerine bir cevap veremiyoruz. Daha önceki toplantılarımızda da sizlere konuyu dile getirdiğimde desteklerinizi iletmiştiniz. Bu sebeple Uzunköprü’müzünmakus talihini kıracağı OSB projemiz için daha fazla beklemenin bir anlamı olmadığını düşünüyor ve biran önce yatırımcılara yer vermek istiyoruz. Sizlerden de UzunköprüOSB projemizin 2022 yılı yatırım planlarına alınmasını talep ediyoruz’’ dedi.

Başkan Ercan İHTİYAR’ın konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK ‘’Bölge daha çok tarım ve turizmle geçinen bir bölge. Evet tarım bizler için çok önemli ancak sanayide bir okadar önemli. Bizler bu ikisinide birbirine zarar vermeden geliştirmeliyiz. Karma OSB demek bu bölgeye her istenen sanayinin gelebileceği anlamına gelmiyor. OSB’nin tüzüğüne açılabilecek sektörlerin tanımını yaparsınız sadece o sanayi sektörü gelir.Sizinde belirttiğiniz sebeplerle Uzunköprü OSB projemizde daha fazla beklemenin bir anlamı olmadığını görüyorum. İnanıyorum ki sayın valimizinde destekleriyle birlikte Uzunköprü OSB projemize elimizden gelen bütün desteği vererek en kısa zamanda startı vereceğiz.’’ dedi.

Konuşmaların ardından toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL