Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 312

SAMAN ALEVİ

Sevgili Okurum 2 Şubat 2021 tarihinden Yapılan Belediye meclis toplantısında ‘’Şehrin Emini’’ Becan Gündeme getirmişti. Gündeme gelmesi ile  Uzunköprü Gündemi Bülbül Korusu oldu.   Uzunköprü Kent Konsey Başkanı Memet Akbal..

SAMAN ALEVİ

Sevgili Okurum 2 Şubat 2021 tarihinden Yapılan Belediye meclis toplantısında ‘’Şehrin Emini’’ Becan Gündeme getirmişti. Gündeme gelmesi ile  Uzunköprü Gündemi Bülbül Korusu oldu.

 

Uzunköprü Kent Konsey Başkanı Memet Akbal ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ediyorum. İlçemizde Bulunan Tüm Kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek konu hakkında bilgilendirme yaptılar.basına sık sık bilgilendirmede bulundular.Biz basın kurumları da gündeme taşıdık taşımaya da devam edeceğiz.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Bulunan Siyasi Parti ilçe Başkanlarını ziyaret ederek Destek istediler.

11 Şubat 2021 Perşembe günü  Saat 14.00 ‘de bülbül ormanı ile ilgili  kurumsal itiraz dilekçelerini Uzunköprü Kaymakamlığına teslim ettiler.

 

Bülbül ormanının bir bütün olarak korunması, özel ağaçlandırma sahası olmaması için ilçemizdeki 23 kuruluş itiraz dilekçelerini Kaymakamlığa verdiler. Bir ELİN NESİ VAR , İKİ ELİN SESİ VAR.Uzunköprü bu konuda tek vücut oldu.

 

 

Uzunköprü Avcılar Kulübü Başkanı Metin Yılmaz ,Tarihi bilgileri bana verdiğinde inan bende bunların çoğunu bilmiyordum.

 

1427’de 2.Murat geldiğinde Ergene Nehri’nin taşkınları ile boğuşur. Aynı dönem köprünün yapılması adına talimat verir. 1444 yılında köprünün bitiminden sonra ilk Rumeli Türk kasabası oluşur. Eski adı “Yaş Meşe Ormani” olan şimdiki adı “Bülbül Ormanı’nda” Av Köşkü yaptırır. O dönemlerde geyik, karaca, sülün, keklik vb. avları avlarlar. O dönemden bu döneme kadar olan süreçte göç hayvanları bu bölgeye ev sahipliği yapmaktadır. Örnegin; Kasım aylarında tahtalı, ardıç kuşu, çulluk, florya, saka, iskete gibi kanatlı hayvanları barındırır. Nisan ayında üveyikler yavru çıkarmaya gelirler. Hicbir yaban kuş türleri çam ağacı, ceviz ağacında yavru çıkarmaz. Halbuki göç kuşları ve yerli kuşlarımız meşe, gürgen, karaçalı ve ardıç ağaçlarında yavru çıkarırlar. Bu ağaçlar yok edilirse yaban hayatı popülasyonu yok olur memeli türlerinden tavşan, tilki, çakal, kurt, domuz, porsuk, gelincik, sansar ve küçük sincaplar yok olacaktır. Mevcutta bulunan cevizlik ve bahçelerde bulunan ufak gözlü teller yasaklanmalı! Çünkü yaban hayatının özgürlüğü kısıtlanmaktadır. Bize Atalarımızdan miras kalan Bülbül Ormanı’nın gelecek nesillerimize de kalmasını talep ederim.Uzunköprülü olup bunları bilen tüm vatandaşlarımız Uzunköprü Kent Konseyine destek çıkmalıdır.

 

1427’de 2.Murat geldiğinde Ergene Nehri’nin taşkınları ile boğuşur. Aynı dönem köprünün yapılması adına talimat verir. 1444 yılında köprünün bitiminden sonra ilk Rumeli Türk kasabası oluşur. 1444 Yılında Yapılan Köprünün bugünlerde yaşadığı acıyı ben yüreğimde hissediyorum.1444 Yılında Kurulan Muradiye camimizde gecen gün çekimler yaptım. Yaptığı çekimleri paylaştım. Bugünde Manşet Haberimiz YIKILIYORUZ. Muradiye camimizdeki çatlaklara MHP Belediye Başkan Adayı Şahin Şengül yorum yazdı.Çatlamadı.. Beceriksiz restorasyon şirketi tarafından zemin etüdü yaparken temeline zarar verilerek Çatlatıldı..Hesabı sorulmalı..Kime soracağız İktidarın ortağı sizin partiniz sorun ozaman Neyi bekliyorsunuz Yıkılmasını mı?

 

Tarihi köprümüzde,Tarihi Camimizde, Tarihi çeşmelerimizde boy boy resim çekilip restorasyon ihalesi yapıldı. başlıyoruz demek değil başlamak önemli bir türlü başladığını bir Uzunköprülü olarak göremiyoruz.

 

Ergene Stadyumun son durumu(8 Şubat 2021 Pazartesi)günü resimleri çekip sosyal medya hesabımdan paylaştım.2019 Yerel Seçimlerde AK Parti Belediye Başkan Adayı Azbiye Ataş Hanım efendinin Saygı değer iş insanı Rahmi Ateş Yorum yaptı. Saman alevî gibi bir başladı arkası gelmedi kış uzun inşallah bitecek. Bu yorum üzerine yorum olmaz sözü başlık olur SAMAN ALEVİ.

Köşemi noktalamadan önce 8 ŞUBAT 2021 Pazartesi Gazetemizin Manşet Haberi SAROS YERLEŞİMCİLERİ İÇİN KAOS MU BAŞLIYOR? Edirne ve Trakya’da  ilçemizde ses getirmiş onlarca  vatandaşımız aradı. KEŞAN FM’ Aradı kendilerine bilgileri verdik. Bugün gazetemizde AV. YUSUF ERİKEL Bu konuda aydınlatıcı bilgileri paylaştı.Perşembe günü bu köşede yine birlikte olmak dileği ile esen kalın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL