Meriç Haberleri Tarım Haberleri Okuma Sayısı: 289

MZO,DELEGE SEÇİMLERİ 25 ARALIK’TA

Meriç Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türkkan, gazetemize yaptığı açıklamada,Meriç Ziraat Odası meclisinin aldığı karar doğrultusunda delege seçimlerinin 25 Aralık 2022 Pazar günü yapılmasına karar verdiklerini söyledi.Delege Seçimleri Meriç İlçesine bağlı..

MZO,DELEGE SEÇİMLERİ 25 ARALIK’TA

Meriç Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türkkan, gazetemize yaptığı açıklamada,Meriç Ziraat Odası meclisinin aldığı karar doğrultusunda delege seçimlerinin 25 Aralık 2022 Pazar günü yapılmasına karar verdiklerini söyledi.Delege Seçimleri Meriç İlçesine bağlı 6 Mahalle ve 21 Köyde yapılacak.

 

Ziraat Odası Seçimleri Ne Zaman Yapılacak ?

Türkiye genelinde ziraat odası genel kurulları en son 2019 yılında yapıldı. Tüm ziraat odaları olağan genel kurullarını 2019 yılı içinde tamamlayarak oda yönetim organları ve ziraat odası başkanı seçimlerini tamamladı. Bu nedenler mevcut yönetimin 2023 Şubat ayına kadar göreve devam edeceği ve 2023 yılı Şubat ayında yeninden ziraat odası başkanlık seçimi yapılacağı söylenebilir. Söz konusu genel kurullarda mahalle ve köylerden seçilen delegeler oy kullanmaktadır. Delege seçimleri 2022 Aralık ayında yapılacak olan seçimler ile tespit edilecektir.

 

Kimler Oy Kullanabilir

Ziraat odası seçimlerinde teorik olarak tüm kayıtlı çiftçiler oy kullanmaktadır. Ancak temsili delegelik sistemi ile seçimler yapıldığından oda yönetim organları delegeler tarafından teşkil edilmektedir. Ziraat odası yönetim ve organlarında görev alabilmek için Aralık ayında yapılacak olan genel kuruldan önce mahalle veya köyde delege olarak seçilmeniz gereklidir. Delege olarak seçildikten sonra Şubat ayında yapılacak genel kurulda oda yönetimine aday olabilirsiniz.

Kuruluş Kanunu’nun 4’üncü maddesine göre bir seçim çevresinde kayıtlı olan asli üyelerden gerçek kişiler ve gerçek kişiler dışında kalan asli üyelerin (kurumlar) kanuni temsilcileri; seçime katılma ve aday olma hakkına sahiptir.

 

Ziraat Odası Seçimlerini Kim Yapar

Ziraat odalarının mahalle ve köylerde seçim gölgesinde kayıtlı tüm üyelerin katılımı ile yapılan delege seçimleri yargı gözetimi olmaksızın mahalle muhtarı başkanlığında ihtiyar heyeti üyelerinden oluşturulan sandık kurulları ile yapılmaktadır. Ancak Şubat ayında yapılan genel kurulların yargı gözetiminde yapılması gerekmektedir. Bu durumda kongreler yargı gözetiminde yapılır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL