Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 507

MÜFİT DEMİRKOL YAZDI:ERMENİLER VE TÜRKLER

Uzun yıllardır bir arada yaşamakta olduğumuz Ermeni halkı ile “1915 katliamı” adı altında Amerika başkanı tarafından nifak (!) sokulmasının ardında yatan Türkiye – Rusya Yakınlığı’nın olduğu bir gerçektir.             Amerika..

MÜFİT DEMİRKOL YAZDI:ERMENİLER VE TÜRKLER

Uzun yıllardır bir arada yaşamakta olduğumuz Ermeni halkı ile “1915 katliamı” adı altında Amerika başkanı tarafından nifak (!) sokulmasının ardında yatan Türkiye – Rusya Yakınlığı’nın olduğu bir gerçektir.

            Amerika neden Rusya ile Türkiye’nin yakınlaşmasını istemez.

            Çünkü Türkiye, Amerika’nın ekmek kapısıdır. Nerede ise, Amerikan bayrağın deki 50 beyaz yıldızın 51. Si durumundadır. Öyle ki, 1950 den bu tarafa gelmiş geçmiş gerek siyasilerimiz, gerekse iktidar olmuş olanlarımızın büyük bir kısmı onların istemleri ve planları doğrultusunda görev yapmışlardır.

            “Amerikan yardımı” ya da “Marşal yardımı” adı ile ilkokul çocuklarımızdan başlanan “Amerikan etkisi”, ile Türkiye, Amerika’nın vaz geçilmezi olmuştur.

            Ordumuza, bedelsiz “reo” marka yük araçları verilmiş, ama bedava verilen bu araçların yedek parçalarının alınması karşılığında, araçların bedelinin birkaç katı gelir sağlamışlardır. Bu sistem ile ordumuzun ihtiyaçları Amerikan ekonomisinin vaz geçilmezi olmuştur.  F 35 uçakları da aynı sınıflandırma içerisinde dir. Amerika’dan satın alınan F35 uçaklarının dayanıksızlığı sadece ülkemiz tarafından değil, Avrupa da ki birkaç ülke tarafından da kabul edilmektedir.

            Amerika, gerek “NATO” adı altında, gerekse, “müttefiklik” adı altında, yurdumuzun her alanında etkili olmuştur ve olmaktadır. Türkiye Cumhurbaşkanının çocuklarının ve torunlarının Amerikan vatandaşı olmaları için kızlarının Amerika’da doğum yapmaları ne büyük bir acıdır. Bu ülkenin kurtarıcısı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hastalığında ki vasiyeti olan “Beni Türk doktorlarına emanet ediniz.” Sözüne olan uyumsuzluğu ortadadır.

            Amerika, Türkiye’nin kalkınmasına karşıdır. Bu yüzden de kendilerine karşı çıkanları da, kendi sistemleri ile yok etmişlerdir. Bu güne kadar kim, Amerika karşıtı olup, bağımsızlık istemiş ise, bu isteklerini canları ile ödemişlerdir. En canlı örneği ise Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıdır.

            Amerika’nın oyunları bitmek bilmeden devam etmektedir. Fethullah Gülen, yani “feto” olayları da onların düzenleri içerisinde dir. Eğitim sistemimizden tutun da, inanç hürriyetimize kadar ne yazıktır ki Amerika bağımlısı durumundayız. Bu gün Amerika 1915 tarihini Ermeni soy kırımı olarak kabul ediyorsa, öncelikle Tarih boyu Türk-Ermeni işbirliğini görmeye çalışmalıdır. Gerektiğinde bu milletin “BEN HİRANT DİK’im”dediğini de unutmamalıdır.         

            Amerika Türkiye’nin kalkınmasına karşıdır. Bu yüzden dir ki Rusya ile Türkiye’nin yakınlaşmasına izin vermez. Bu yakınlaşma dahi gene Amerikan politikası ile sınırlandırılmıştır.

            Türkiye’nin tüm çabaları bu konu da boş tur.

             Ta ki bağımsızlığımıza kavuşana, yeni bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk gelene kadar..

           

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL