SonDakika Okuma Sayısı: 716

MATEMATİĞİ SANATLA BULUŞTURAN ÖĞRETMENLER

Gazetemize proje hakkında açıklamada bulunan Kocasinan İlkokulu öğretmeni Emine Gürtoprak Özdilek Yıllarca Uzunkopru Gaziturhan Bey , Ataturk, Şehsuvar, Hamitli okullarında öğrenci yetiştirdim. Mesleğimin 39. yılında da jübileyi eTwinning Projeleriyle yapmak..

MATEMATİĞİ SANATLA BULUŞTURAN ÖĞRETMENLER

Gazetemize proje hakkında açıklamada bulunan Kocasinan İlkokulu öğretmeni Emine Gürtoprak Özdilek

Yıllarca Uzunkopru Gaziturhan Bey , Ataturk, Şehsuvar, Hamitli okullarında öğrenci yetiştirdim. Mesleğimin 39. yılında da jübileyi eTwinning Projeleriyle yapmak nasip oldu çok şükür. Teşekkür ettik

 

 

Emine Gürtoprak Özdilek,Yaptığı açıklamada:MEB’in desteklediği eTwinning platformunda İstanbul Küçükçekmece Mimar Sinan İlkokulunda Sınıf Öğretmeni Dinar Keskin Yılmaz ile Ümraniye Nurettin Topçu İlkokulunda Sınıf Öğretmeni Özden Keskin’in bir araya gelmesi ile hayat bulan “Matematiği Sanatla Öğreniyorum” Projesine Kırklareli Kocasinan İlkokulundan Emine Öğretmenin ve Şenay Öğretmenin Antalya’dan Zümrüt Ova İlkokulundan Gürem Öğretmenin, Mersin’den Gazi Anaokulundan Nursel Öğretmenin, Hatay’dan Hassa Ardıçlı İlkokulundan Zeynep Öğretmenin, Ankara Hurin Yavuzalp İlkokulundan Satı Öğretmenin ve Naşide Halil Gelendost İlkokulundan Banu Öğretmenin, Bursa’dan Kükürtlü Ticaret Sanayi Odası İlkokulundan Osman Öğretmenin, Azerbaycan’dan Yegane Öğretmenin, Polonya’dan Barbara Öğretmenin ve Belçika’dan Renne Öğretmenin katılımıyla proje hayata geçirildi.

 

Matematiği Sanatla Öğreniyorum projesinde Matematik konularının öğrencilerimiz tarafından oyunla, müzikle, resimle, hikayeyle ve dramayla orijinal ürünler ortaya koyularak öğrenmeleri amaçlanmıştır. Öğrencilerimiz üretirken öğreniyor, öğrendikçe yeni fikirler geliştirerek sunum hazırlıyor ve arkadaşları ile paylaşarak akran öğrenimini gerçekleştiriyorlar.

 

Aralık ayında oyun temamız kapsamında öğrencilerimiz matematik konularında oyunlar tasarladılar, materyal ürettiler. Web 2.0 araçlarıyla matematik oyunları hazırlayıp oynadılar. Ocak ayı müzik temamız kapsamında öğrencilerimiz matematik konularında şarkı yazıp seslendirdiler.

Ayrıca her ay hangi sanat dalını kullanacaksak o sanatla ilgili toplumda yer etmiş kişileri öğrencilerimizle buluşturuyor ve matematik sanat köprüsünü kuruyoruz.

 

Yaparak yaşayarak öğrenmenin, yeteneklerini fark edip matematik konuları ile birlikte geliştirmenin, çok yönlü bireyler yetiştirme konusunda öğretmenlere oldukça fayda sağlamaktadır.

“Matematiği Sanatla Öğreniyorum” projesinde yer alan öğrencilerin kavramları farklı temsil biçimleri ile ifade edip, matematiği öğrenmede deneyimleriyle matematiğe yönelik olumlu tutum geliştirerek matematiksel problemlere öz güvenli bir yaklaşım geliştirmeleri hedeflenmektedir.

 

Böylece sistemli, dikkatli, sabırlı ve sorumlu olma özelliklerini ile birlikte araştırma yapma, bilgi üretme ve kullanma becerilerini geliştirerek problem çözme sürecinde kendi düşünce ve akıl yürütmelerini rahatlıkla ifade edebileceklerdir. Matematiğin sanat ve estetikle ilişkisini fark eden öğrenciler matematiğin insanlığın ortak bir değeri olduğunun bilincinde olarak matematiğe değer vereceklerdir. Matematiksel kavramları anlayabilecek, bu kavramları günlük hayatta kullanabilecektir.

Projede yapılacak olan çalışmalarla öğrenciler birçok Web2.0 aracı tanıyıp ve etkin kullanabilecek seviyeye geleceklerdir.

Matematiği Sanata, Sanatı Matematiğe misafir eden bu projeyi, her öğretmen bir öğretim yöntemi olarak kullanıp öğrencilerin matematiğin başrol oyuncusu olmasına fırsat vermelidir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL