Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 269

LÜTFEN BÜLBÜLÜME DOKUNMA SAKIN HA!

S .S Uzunköprü Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hasan Yılmaz, Uzunköprü Bülbül korusu (DALLIK) Mesire yeri hakkında Gazetemiz genel Yayın Yönetmeni Selim BEKAR’a açıklamada bulundu. Bu konuda hassasiyeti olan..

LÜTFEN BÜLBÜLÜME DOKUNMA SAKIN HA!

S .S Uzunköprü Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hasan Yılmaz, Uzunköprü Bülbül korusu (DALLIK) Mesire yeri hakkında Gazetemiz genel Yayın Yönetmeni Selim BEKAR’a açıklamada bulundu.
Bu konuda hassasiyeti olan Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Memet Akbal ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sanayi Sitesi Başkanlığı’nda ziyaretimize geldiler. Uzunköprü’nün Mescit Mahallesi sınırlarında, belediyenin mücavir alanı içinde bulunan Hasanpınar Köyü yolu üzerindeki Bülbül Koruluğu ve Dallık etkinlik alanında, toplam 4 bin 560 dönümlük alandaki meşe ormanının kesileceği, yerlerine badem ve ceviz dikileceğini bilgisini paylaştı.
S .S Uzunköprü Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hasan Yılmaz,Uzunköprü halkı yıllardır her Mayıs ayı içerisinde Bülbül korusu (DALLIK) mesire alanına gidiyor. Yüzyıllardır yetişmiş bir meşe ormanının kesilerek yerlerine ceviz veya badem fidanları dikmenin oradaki ekolojik sistem ile birlikte, canlıların da yok edilmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca buranın tarihi bir özelliği vardır. 2. Murat bu bölgeyi avlak olarak kullanmıştır. Atalarımızdan bizlere miras kalan bu bölgenin korunması ve bizlere intikal edilmesi sürecinden sonra bizlerinde gelecek nesillere bu bölgeyi koruyarak çocuklarımıza ve torunlarımıza miras bırakacağımız tarihi bülbül korusu’nun kesilip yerine ceviz ekilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz .
Bölge yalnızca basit bir ağaçlandırma alanı değildir. Yüzyıllardır devam eden Tarihi bir orman ve koru alanıdır. Burada flora ve fauna, bölgenin alt kısmında bir bülbül göleti var. Yani Uzunköprü’nün tek ormanlık alanı” diye konuştu.
Tüm Uzunköprü Halkımızı Bülbül korusu (Dallık) Alanımıza sahip çıkmaya davet ediyorum.’’Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL