Edirne Haberleri Ekonomi SonDakika Okuma Sayısı: 555

KURBANLIK FİYATLARI BELİRLENDİ

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı başkanlığında toplanan Teknik İhtisas Komisyonu kurbanlık canlı hayvan baskül fiyatlarını belirledi. Buna göre 2021 yılı Kurban Bayramı için kurbanlık baskül fiyatı keçi 28, koç..

KURBANLIK FİYATLARI BELİRLENDİ

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı başkanlığında toplanan Teknik İhtisas Komisyonu kurbanlık canlı hayvan baskül fiyatlarını belirledi. Buna göre 2021 yılı Kurban Bayramı için kurbanlık baskül fiyatı keçi 28, koç 36, dana 32 ve damızlık vasfını yitirmiş inek için baskül fiyatı 24 lira olarak kararlaştırıldı.
Bu yıl 19 -23 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesi, kurbanlık canlı hayvan baskül fiyatlarını belirlemek üzere Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı başkanlığında Teknik İhtisas Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Komisyon Üyeleri Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner Hekimi Soyuhan Barlas, ETSO Meclis Üyesi Faruk Demir, ETB Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Kasap, ETB Veteriner Hekimi Kamil Uran, Edirne Esnaf ve Sanatkar Sicil Müdürü Serhat Dayıoğlu, Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Tunca, Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Salim Gençalp, Tarım Orman İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi Abdullah Dökmeci, Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetişticiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Behçet Şen,  Kırmızı Et Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Ersoy’dan oluşan Komisyon, önceki yıllar belirlenmiş fiyat tarifeleri, Ticaret Borsası günlük satış baskül fiyatları ve kurbanlık hayvanın daha itinalı beslenme- yetiştirilme unsurları gibi günlük piyasayı gözönüne alarak görüş ve önerileri  değerlendirdi.
Yapılan görüşmeler sonucunda 2021 yılı Kurban Bayramı için kurbanlık baskül fiyatı koç için 36 TL., keçi için 28 TL, Dana için 32 TL ve inek için 24 TL olarak belirlendi.
Bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak kesim, parçalama, hisseye bölge ve diğer hizmetlerin açıklanan fiyatlara dahil olmadığı kaydedildi.
Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, “Gebe ve damızlık değeri olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışına ve kesimine izin verilmeyecektir. Ancak serbest veteriner hekimler tarafından düzenlenen ve kesim yerinde görevli resmi veteriner hekim tarafından onaylanmış raporda gebe olmadığı veya damızlık değeri taşımadığı belirtilen dişi hayvanların satışına ve kesimine izin verilecektir. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların pazara, büyükbaş hayvanlar için kulağında takılı halde kulak küpeleri ve pasaportları, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi ve kulağında küpesi, il dışından gelmesi halinde yurt içi veteriner sevk raporu ile birlikte sevk etmeleri kaydıyla açıklanan kurbanlık canlı hayvan baskül TL/Kg fiyatı uygulanacaktır” denildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL