Tarım Haberleri Okuma Sayısı: 307

“KIRKLARELİ ÇİFTÇİSİNE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPAMAZSINIZ!”

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde binlerce dekar alanda ekili ayçiçeği tarlalarımız ‘Çayır Tırtılı’ istilasına uğradı. Trakya illerimizde etkili olan “Çayır Tırtılı”, bitkiyi kökten başlayıp yaprak ve çekirdek kısmına kadar yiyerek..

“KIRKLARELİ ÇİFTÇİSİNE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPAMAZSINIZ!”

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde binlerce dekar alanda ekili ayçiçeği tarlalarımız ‘Çayır Tırtılı’ istilasına uğradı.

Trakya illerimizde etkili olan “Çayır Tırtılı”, bitkiyi kökten başlayıp yaprak ve çekirdek kısmına kadar yiyerek büyük verim kaybına neden oluyor.

Kırklareli üreticimizi kaygılandıran çayır tırtılına karşı çok hızlı ve etkili bir mücadele yapılması gerekmektedir.

Üreticilerimizden ve Ziraat Odası başkanızdan gelen talepler doğrultunda konuyla ilgili Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürümüz ile görüşmeler yaparak;

“Çayır Tırtılı Zararlısı ” ile etkili ve hızlı mücadelenin en kısa sürede yapılmasını isteyerek, üreticimizin mağdur edilmemesi, mağdur olan üreticimiz olması durumunda ise mağduriyetlerin süratle giderilmesi konusunda taleplerimizi ilettik.

Bakanlık yetkililerinden üreticilerimize en hızlı bir şekilde ilaç ve Drone desteğinde bulunulmasını talep ettik.

Sorunun Kırklareli İl Müdürlüğü bünyesinde çözülmemesi durumunda ise ayçiçeği üreticilerimizin sorununun İlgili Bakanlık ve TBMM’de çözülmesi konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Trakya’da ilgili Bakanlığın çayır tırtılı zararlısı ile verilen mücadelede Kırklareli’mizin ihmal edilmemesi için konunun yakın takipçisi olacağız ve Kırklareli’mizin üvey evlat muamelesi görmesine asla izin vermeyeceğiz.

Kırklareli’nin verimli topraklarına alın terini akıtan üreticinin, çiftçinin, köylünün sesi olmayı geçmişte olduğu gibi her zaman devam edeceğiz.Saygılarımla.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL