Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 298

KEŞAN TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN “ÖNCÜLÜK” ZİYARETİ

KEŞAN TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN “ÖNCÜLÜK” ZİYARETİ                                             Sadece Hamzadere bölgesi için değil Edirne’nin topyekün kalkınması için yola çıktık   Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KTSO) yeni vizyon stratejisini açıklamak için..

KEŞAN TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN “ÖNCÜLÜK” ZİYARETİ

KEŞAN TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN “ÖNCÜLÜK” ZİYARETİ                                            

Sadece Hamzadere bölgesi için değil Edirne’nin topyekün kalkınması için yola çıktık

 

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KTSO) yeni vizyon stratejisini açıklamak için Hür Gazete’yi ziyaret eden KTSO Basın Yayın Sorumlusu Gökhan Kartol ve Akreditasyon Sorumlusu Kadir Can Tunç ses getirici açıklamalarda bulundu.

 

 

Bölge Basınıyla Topyekün Entegre Olmak İstiyoruz

 

Dördüncü güç olarak kabul edilen basının iktisadi kalkınma anlamında da etkin bir toplumu bilgilendirici rolü olduğu tartışılmaz bir gerçek. KTSO yerel basınla olan ilişkilerine büyük önem veriyor. Yeni vizyon planlamamızda bunu bi adım daha ileriye taşıyıp sadece Keşan değil bölgedeki tüm yerel basın organlarıyla entegre olmak, daha gelişkin bir istişare ortamı sağlamak ve omuz omuza yürümek istiyoruz.

Sadece Hamzadere bölgesi için değil Edirne’nin topyekün kalkınması için yola çıktık

 

Keşan’ın sürdürülebilir kalkınması için Keşan yerelinde, Edirne Valiliği ve politik mekanizmalarla iyi bir işbirliği ivmesi yakaladık. Bunun semeresini Keşan’a OSB’ler kazandırarak almaya başladık. Daha ötesi Keşan’ı tüm bölgenin gıda sanayi merkezi yapma hedefinde emin adımlar ile gidiyoruz. Dünya ölçeklerinde çevreci prensipler ve doğru istihdam modellemesine hassasiyetimiz üst seviyede. Fakat biz bu noktada sadece Keşan’ın gelişimini değil Uzunköprü ile birlikte müşterek gelişimi istiyoruz. Mesela Uzunköprü’nün tarımsal üretim avantajı Keşan’da koğuşlanacak gıda sanayicileri için hammadde tedariği noktasında son derece önemli. Ayrıca farklı bir ekonomi haberciliği yapan Hür Gazete’nin dile getirdiği Uzunköprü’nün kargo bazlı uluslar arası havaalanı, doğrudan Asya Port limanına bağlanacak trenle yük taşımacılığı ve antrepolardan müteşekkil entegre lojistik üs olması görüşü de son derece kayda değer.

 

Bölgesel Öncü Olmak İstiyoruz

 

KTSO sadece Keşan, Enez ve İpsala ilçelerini içine alan Hamzadere ekonomik bölgesinin sürdürülebilir kalkınmasını hedefliyor algısını değiştiriyoruz. Yeni vizyon hedeflememiz Uzunköprü, Meriç hatta tüm bölge ekonomisi için öncü rol yüklenmek. KTSO başkanımız, yönetim kurulu ve meclisi bu konuda çok kararlı ve açık. İlk adımı sadece KTSO üyelerine yada Keşan, Enez ve İpsala iş insanlarına değil tüm bölge iş dünyasına açık ekonomi söyleşileri ile atıyoruz. Her ayın son çarşambası birbirinden değerli isimlerle iş insanlarımızı sanal ortam toplantılarıyla bir araya getireceğiz. Birbirleriyle fikir alışverişlerinde bulunmalarını sağlayıp, istişare kültürünü geliştireceğiz. Bu vesileyle Uzunköprü iş dünyamızı da sizin vesilenizle davet etmekten onur duyuyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL