Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 463

HEPSİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR. HALİMİZ NE OLACAK?

Uzunköprü Köy minibüsleri terminal alanı çalışma hazırlıkları başlamıştı. Uzunköprü Belediyesi yeni terminal alanı çalışmaları doğrultusunda Ziraat Bankası’nın arkasında bulunan otopark alanını Köy minibüsleri için terminal alanına çevirme uygulamasının sonuna gelindi…

HEPSİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR.   HALİMİZ NE OLACAK?

Uzunköprü Köy minibüsleri terminal alanı çalışma hazırlıkları başlamıştı. Uzunköprü Belediyesi yeni terminal alanı çalışmaları doğrultusunda Ziraat Bankası’nın arkasında bulunan otopark alanını Köy minibüsleri için terminal alanına çevirme uygulamasının sonuna gelindi.

Uzunköprü Belediyesi Başkanı Özlem Becan “ Terminal yoğunluğunu şehir merkezinden çıkarsak dahi köy minibüsleri merkezde tutulmasına ek olarak, Çiftlikköy üzerinden açılacak olan Meriç yolunun ardından çarşı merkezinde ekonomik bir boşluk oluşmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak terminal alanı açılışı için birçok esnaf gün sayarken Hayrabolu Caddesi üzerinde bulunan esnaf bu duruma tepkili. Sadece esnaf değil burada işi bittikten sonra köy minibüslerini bekleyen köylüler de bu duruma pek olumlu bakmıyor.

Hayrabolu Caddesi Esnafı;

Yolcular pazar yerinden ya da çarşı da işleri bittikten sonra yeni yapılan terminale gidecek bu tarafa hiç uğramayacak ve burada zaten durumları kötüye giden esnafın hali daha kötü hale gelecek  diye tepki gösteriyor.

50 seneyi aşkındır; Yağmurca, Karabürçek, Çöpköy, Sipahi, Sultanşah, Gazimehmet, Elmalı, Başağıl, Ömerbey, Bayramlı, Turnacı, Malkoç köylülerinin Hayrabolu Caddesi üzerinde otobüs bekleyişleri esnafın da yüzünü güldürüyor ve burada ihtiyaçlarını gideriyordu. Becan; Yeni terminal projesinin tamamlanmasının ardından esnafların kayıp yaşamamasına yönelik kararlı adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etmişti. Esnaf bu kararların bir an önce alınması ve bir çözüm bulunmasını istiyor. Alınmaması halinde Belediye Başkanı Özlem BECAN’ a soruyor;

Ne olacak kahvecinin, berberin, kasabın, köftecinin,tatlıcının,tüpçünün,ayakkabıcının,elektrikçinin, marangozcunun,nalburun,matbaacının,bakkalın,mobilyacının hali?

Ne olacak bunca esnafın hali, kıyıya batmadan nasıl çıkacak bu ekmek teknesi…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL