Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 452

HAYALLERİMİZ

Hayal kurmadan insanoğlunun yaşaması, bir hedef peşinde olmasına bağlı değilmidir? Ben de bu günkü köşe yazımda, yurdumuzun içerisinde bulunduğu her türlü çözümsüzlüklerden uzaklaşabilmek için hayallerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim. Eğer..

HAYALLERİMİZ

Hayal kurmadan insanoğlunun yaşaması, bir hedef peşinde olmasına bağlı değilmidir? Ben de bu günkü köşe yazımda, yurdumuzun içerisinde bulunduğu her türlü çözümsüzlüklerden uzaklaşabilmek için hayallerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim. Eğer ben, bu ülkenin başında karar verebilme yetkisi olan bir kimse olsa idim, bu sizlerle paylaşmak istediğim hayallerimi gerçekleştirirdim. Nelerdir bu hayallerim. Başlıyorum.

Hayal 1:

Diyanet İşleri genel müdürlüğünün ana yapısını şu şekilde değiştirirdim.

Ülkemde yaşayan tüm inanç kollarından 2 temsilci seçip, diyanet işleri üst karar kurulunu gerçekleştirirdim. Bu kurul yurdumuzun tüm din işlerini yürütmekle görevlendirilirdi. İmamlık sınıfını kaldırırdım. Cemaat içinden her hangi birinin imamlık yapabilmesini isterdim. Tüm camilerimizi ezanların okunacağı, ibadetlerinin yanı sıra, insanlarımızın huzur içinde camilerimizde açılacak olan kitap, resim, şiir ve bu gibi sanat faaliyetlerini izleyebilecekleri bir mekân olmasını sağlardım.

Hayal 2;

Seçim kanununu değiştirip, siyasi parti kurulmasını önlerdim. Partilerin değil, kişilerin seçilmesini sağlardım. Milletvekillerinin yüksek okul mezunu en az 2 dil bilmesi, yüz kızartıcı suçunun olmaması, maaşlarının öğretmenlerimizin maaş sistemi ve miktarında olması şartını getirirdim. Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda anayasa hazırlatıp,”TÜRK MİLLETİ ADINA” karar verecek olan yargı sisteminin gerçekleşmesini sağlardım. Her türlü terör örgütlerinin nedenlerini araştırıp, yanlışlıkları düzeltip, terör belasını yok ederdim.

Hayal 3;

Eğitim sistemini tamamen değiştirip, öncelikle tüm İmam hatip okullarını kapatırdım. Bunların yerine meslek okulları, teknik ve sanat okulları açardım. Kuran-ı Kerim’in doğru olarak anlaşılmasını sağlardım. Okuma yazma oranını yükselterek, Resmi olmayan her türlü “sübyan okulları ve benzeri cemaatlerin okul ve evlerini” tamamen kapatıp, hakiki İslam enstitüsü ile diğer tüm inançların öğrenilebilineceği okullar açardım. Öncelikle köylerden başlayarak, herkesin eşit sistemde eğitim almasını sağlardım.18 yaşına kadar tüm çocuklarımızın her türlü eğitim ve sağlık masraflarının devlet tarafından karşılanması için çalışırdım. Gençlerimiz arasında her türlü spor faaliyetlerinde başarılı olanları destekler, tüm spor gereç ve malzemelerinin devlet tarafından karşılanmasını, madalya alanların da maddi ve manevi desteklenmesini gerçekleştirirdim.

Asgari ücretten vergiyi kaldırır, üreticinin ürettiği miktar üzerinden vergilendirme yapardım.

 

Hayal 3;

Yurdumuz topraklarında Amerika, İngiltere, Fransa başta olmak üzere tüm yabancı devletlerin her türlü ticari ve askeri faaliyetlerini, üslerini, kapatıp, şanlı ay yıldız bayrağımızı dalgalandırırdım. Yabancıların, vatan topraklarımıza sahip olmalarını önler, satın almalarına izin vermezdim. Başta turizm olmak üzere tüm yabancı şirketlerin ortaklıklarına son verirdim. Tüm vatan topraklarımızın yer altı zenginliklerini işleterek, her türlü işsizliği önlemek için iş sahalarının açılmasına, halkımızın refahına çalışırdım.

Gerek, bankalarımızın, gerekse her türlü gıda ve diğer imalatlarımıza yabancıların asla ortak edilmelerine de izin vermezdim. Çiftçiliği ve üreticiliği destekler, köylümü tekrar “milletin efendisi” yapardım.

Paralı askerliği ve “korucu” sistemini tamamen kaldırıp, askeri okullara ağırlık verirdim.”Yurtta sulh, cihanda sulh” değimini, misak-ı milli sınırlarımızı koruyarak askerimizin sınırlarımız dışında görev yapmamasını sağlardım. Yurdumuzu, Kuzey Atlantik paktı üyeliğinden çıkarıp, emperyalizmin kölesi olmaktan çıkarırdım. Yurdumuza sığınan her türlü mültecinin tekrar ülkesine dönebilmelerine yardım ederdim.

İşte, hayallerim bu kadar.

Tüm arzularım, sadece yüce Türk milletinin refahı, huzuru ve geleceği içindir.

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL